Želim varčevati pri najboljših

Čas branja: 1 min
27.03.2017  14:37  Dopolnjeno: 27.03.2017 14:39
Vzajemni skladi so prava izbira, ko želimo svoje premoženje ne le vzdrževati, ampak povečevati in primerno razpršiti. Odločitev, v kateri sklad vlagati svoje prihranke, je pa povezana z odločitvijo za pravo družbo za upravljanje.
Želim varčevati pri najboljših

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
KD Skladi dodaj
Aleš Lokar dodaj
KD Galileo dodaj

Za vlagatelje je značilno, da ko ocenjujejo uspešnost posameznega sklada, ocenjujejo donose. Preprosto iz njih ugotovijo, kako se giblje vrednost enote premoženja in spremljajo, kako se plemenitijo sredstva, ki so jih investirali. Uspešnost skladov pa meri tudi stroka – pri teh so kriteriji poglobljeni in kažejo med drugim tudi na uspešnost skladov in njihovih upravljavcev v primerjavi z drugimi v isti kategoriji.

Družba KD Skladi je ne le družba z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, ampak tudi priznano vodilna družba po kakovosti upravljanja. Tudi letos so KD Skladi osvojili slovenski vrh v podelitvi nagrad Mojih financ za najboljše sklade in osvojili nagrado za najboljšo družbo za upravljanje v 5-letnem obdobju. Podskladi KD Skladov so osvojili kar deset nagrad za najboljši sklad v svoji kategoriji v 3- ali 5-letnem obdobju, z upravljavcem Alešem Lokarjem pa je družba osvojila tudi prestižno nagrado za upravljavca leta. Posebej velja omeniti, da je med nagrajenci tudi KD Galileo, prvi in najstarejši vzajemni sklad v Sloveniji, s katerim KD Skladi letos praznujejo okroglo 25-letnico.

Rezultati upravljanja  in priznanja stroke kažejo na uspešnost družbe za upravljanje KD Skladi. Podrobnejše informacije, pregledne kazalnike donosov in izračune najdete tudi na spletu: www.kd-skladi.si.


Več iz teme: