Kako glavne energetske izzive Slovenije vidijo naši vodilni energetski menedžerji?

Čas branja: 1 min
27.03.2017  15:36
Na Dnevih energetikov se nam obeta pestra razprava z vodilnimi možmi Energetike Ljubljana, Elektra Gorenjska, Elesa in Geoplina.
Kako glavne energetske izzive Slovenije vidijo naši vodilni energetski menedžerji?
Foto: desert_fox99

Obveščaj me o novih člankih:  
Aleksander Mervar dodaj
ELES dodaj
Alojz Stana dodaj
Geoplin dodaj
Bojan Luskovec dodaj

Čista energija za vse – utopija ali že realnost? je naslov 19. Dnevov Energetikov, ki bodo potekali 11. In 12. aprila v Portorožu. Odgovore na to vprašanje bodo podali tudi vodilni slovenski energetski menedžerji skozi okroglo mizo ob koncu konference. Aleksander Mervar, direktor ELES-a, Alojz Stana, član uprave Geoplina, Bojan Luskovec, predsednik uprave Elektra Gorenjska, ter Marko Agrež, namestnik direktorja Energetike Ljubljana.

Danes je delež nepredvidljivih OVE še majhen, toda kakšne so razvojne usmeritve za stabilno delovanje sistema »jutri«, ko bo ta delež pri nas in v okolici precej večji. Smo v Sloveniji na to pripravljeni?  Kako dejavno vključiti odjemalce energije v aktivno omrežje prihodnosti? Kje smo na področju pametnih meritev in storitev in kaj lahko pričakujemo jutri? To je le nekaj zanimivih vprašanj, h katerim bodo svoja lahko pristavili tudi udeleženci vodilne energetske konference v Sloveniji.