Predani energijski učinkovitosti

Čas branja: 1 min
29.03.2017  09:18  Dopolnjeno: 29.03.2017 09:19
Predani energijski učinkovitosti

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Talum dodaj
BSH dodaj
Liebherr dodaj
Gorenje dodaj
Ensol dodaj

V Talum Izparilniki d.o.o. se že več kot 30 let ukvarjajo s proizvodnjo uparjalnikov po tehnologiji Roll-Bond za najučinkovitejše hladilno-zamrzovalne aparate energetskih razredov A++, A+++ in toplotnih prenosnikov za solarne, ogrevalne in hladilne sisteme.

Z aluminijastimi Roll-Bond toplotnimi prenosniki vse bolj vstopajo tudi na trg ogrevalne tehnike in solarnih sistemov. Njihovi izdelki se uporabljajo kot toplotni prenosniki za vgradnjo v hibridne fotonapetostne (PVT) module, kot absorberji za vakuumske in ploščate solarne sprejemnike sončne energije ter kot kondenzatorji toplotnih črpalk. Njihovi aluminijasti ploščati toplotni prenosniki so plod lastnega razvoja in inovativne rabe Roll-Bond tehnologije.

Z njimi znatno izboljšujejo učinkovitost in kompaktnost hibridnih fotonapetostnih modulov, ki združujejo fotonapetostne celice in klasične sončne kolektorje. Hibridni fotonapetostni moduli omogočajo hkratno proizvodnjo električne in termične energije, pri čemer njihovi toplotni prenosniki koristno odvajajo toploto in hkrati izboljšajo učinkovitost solarnih celic. Njihova tehnologija omogoča zvišanje proizvodnje električne energije za 5-15 % na letni ravni.

Talum Izparilniki d.o.o. so razvojni dobavitelj za nekatere največje proizvajalce hladilno-zamrzovalnih aparatov, kot so BSH, Liebherr in Gorenje, in za partnerje v nehladilniški industriji, kot so Auer, Energy, Ensol, Viessmann. Prisegajo na izgradnjo dolgoročnih partnerskih odnosov s strankami, ki jim zagotavljajo hitro odzivnost, rešitve po meri in doseganje visokih standardov, tako glede vhodnih materialov, kot lastnosti končnega izdelka.


Več iz teme: