Iz prve roke o čisti energiji za vse Evropejce

Čas branja: 1 min
31.03.2017  15:28
Claudia Canevari, namestnica vodje Direktorata za energetsko učinkovitost pri Evropski komisiji, bo na letošnjih Dnevih energetikov predstavila, kaj bo energetsko-podnebni sveženj nove energetske zakonodaje »Čista energija za vse Evropejce« konkretno pomenil za naša podjetja, prihodnjo gradnjo stavb in nasploh naše ravnanje z energijo.
Iz prve roke o čisti energiji za vse Evropejce

Obveščaj me o novih člankih:  

Novembra lani predstavljen energetsko-podnebni sveženj nove energetske zakonodaje Čista energija za vse Evropejce je eden najobsežnejših v zadnjem času in s prenovo več direktiv (o energetski učinkovitosti, izrabi obnovljivih virov, energetski učinkovitosti stavb, trga z električno energijo, zanesljivosti oskrbe ter pravili za upravljanje energetske unije) za EU postavlja tri glavne cilje: prednostna vloga energetske učinkovitosti, doseči globalno vodilno vlogo pri obnovljivih virih energije in zagotoviti pošteno obravnavo odjemalcev.

Kaj bo to konkretno pomenilo za naša podjetja, prihodnjo gradnjo stavb in nasploh naše ravnanje z energijo, bo na tradicionalni konferenci Dnevi energetikov, ki bo 11. in 12.aprila letos v Portorožu, povedala Claudija Canevari, namestnica vodje Direktorata za energetsko učinkovitost pri Evropski komisiji. Canevarijeva ima dolgoletne izkušnje z delom pri Evropski komisiji in je bila tudi svetovalka za politiko pri generalnem direktorju na Direktoratu za komunikacije, članica kabineta komisarja Dimasa ter koordinatorka mednarodnih pogajanj o podnebnih spremembah v ekipi Direktorata za okolje.

Celoten program 19. Dnevov energetikov si lahko ogledate na spletni strani konference.