Kaj so povedali vodilni elektroenergetiki?

Čas branja: 1 min
18.04.2017  10:05  Dopolnjeno: 18.04.2017 10:19
Uvodni dan dan konference Dnevi energetikov je predsednik uprave Bisola Uroš Merc napovedal, da se bodo v prihodnjih treh letih gospodinjstva začela odklapljati z elektroenergetskega omrežja. Kaj to pomeni za elektroenergetski sistem?
Kaj so povedali vodilni elektroenergetiki?
Foto: Jernej Lasic

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Borut Hočevar dodaj
Bojan Luskovec dodaj
Bisol dodaj
Uroš Merc dodaj

Kaj so na 19. Dnevih energetikov povedali vodilni elektroenergetiki o posledicah odklapljanja odjemalcev z elektroenergetskega omrežja, o hranilnikih energije, o gradnji novih elektrarn in o vplivih elektromobilnosti na omrežje, je v svojem prispevku "Če se bo pokvarila fotovoltaika, potem bo pa vpitje" povzel Borut Hočevar.

Predsednik uprave Elektra Gorenjske Bojan Luskovec na primer prihodnost vidi drugače: »Čez tri leta bodo to storili junaki. Že danes poznamo nekatere primere. Na primer lastnik počitniške hiše, ki nima gradbenega dovoljenja, postavi fotovoltaične celice in akumulator in ima samooskrbo. Čez nekaj let bodo to počeli takšni, ki so pred leti sami predelali Renaultovo petico v električni avto. Ko bo zaškripalo, pa bodo hoteli biti v omrežju.« Več v prispevku Boruta Hočevarja.


Več iz teme: