Zmagovalec slovenskega izvoza 2016 bo znan 7. junija

Čas branja: 1 min
09.05.2017  16:00  Dopolnjeno: 10.05.2017 05:23
Lani je nagrado prejela družba RLS Merilna tehnika iz Komende, predlanskim šenčurski Euro Plus
Zmagovalec slovenskega izvoza 2016 bo znan 7. junija
NiceLabel, krovno podjetje družbe Euro Plus, prvega prejemnika nagrade zmagovalec slovenskega izvoza, se je v tekmi za evropsko poslovno nagrado EBA 2016/17 uvrstil med deset najboljših podjetij v kategoriji elite za najuspešnejšo strategijo rasti.

Obveščaj me o novih člankih:  

Tudi v letošnjem izboru zmagovalca slovenskega izvoza bodo finaliste izbrani na podlagi finančne analize poslovnih rezultatov izvoznikov, ki so v minulem letu na tujih trgih ustvarili vsaj polovico svojih prihodkov, in kvalitativne analize.

Podjetja, ki jih bo uredniška ekipa Izvozniki.si na podlagi rezultatov finančne in kvalitativne analize uvrstila med finaliste izbora, bo pod drobnogled vzela strokovna komisija. To letos sestavljajo profesor na ekonomski fakulteti v Ljubljani in akademski vodja projekta Izvozniki.si Mojmir Mrak, predsednik uprave SID bankeSibil Svilan, vodja poslovanja s podjetji in investicijskega bančništva Unicredit banke Alessandro Pontoglio, urednica portala Izvozniki.si in tujejezične revije Slovenija vas vabi! Sabina Petrov, analitik Financ Jure Ugovšek ter direktor in urednik Časnika Finance Peter Frankl.

Z nagrado zmagovalec slovenskega izvoza, ki jo bomo, tokrat že tretjič, podelili na Konferenci slovenskih izvoznikov 7. junija v Ljubljani, želi Časnik Finance priznati trud izvoznikov in njihov prispevek k razvoju slovenskega gospodarstva in družbe v celoti.

Nagrado smo prvič podelili leta 2015, ko jo je prejel ponudnik programske opreme NiceLabel za oblikovanje in tiskanje etiket s črtno kodo in RFID iz Šenčurja Euro Plus. Lani je strokovno komisijo najbolj prepričalo podjetje RLS Merilna tehnika iz Komende, ki načrtuje, razvija in proizvaja magnetne senzorje za natančno nadzorovanje premikanja naprav ter z izvozom ustvari 96 odstotkov prihodkov.