Impol: Tako dobrega leta, kot je letošnje, še nismo imeli

Čas branja: 2 min
10.05.2017  06:00
»Gre nam zelo dobro. Odkar sem v Impolu, tako dobrega leta, kot je letošnje, še nismo imeli,« je povedal Jernej Čokl, predsednik upravnega odbora Impola.
Impol: Tako dobrega leta, kot je letošnje, še nismo imeli
Jernej Čokl je preudaren, a iskriv sogovornik, ki rade volje deli svoje dolgoletne izkušnje.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Jernej Čokl dodaj
Aluminium dodaj
Magna dodaj
Mura dodaj
Impol dodaj

Jernej Čokl bo naš sogovornik na dogodku časnika Finance Podravski forum v Slovenski Bistrici v četrtek, 18. maja 2017. Njegov nastop smo naslovili Če se krepi podjetje, se krepi tudi mesto.

Program dogodka bo pester, med drugim bomo iz prve roke izvedeli, kako so se v podjetju Aluminium Kety Emmi izvlekli iz brezna prisilne poravnave, kako so ustvarjali blagovno znamko v Vinogradništvu Frešer in kako sta mlada Bistričana razvila inovativen izdelek, medenko. Govorili pa bomo tudi o bodoči naložbi avstrijske Magne.

Dodajmo, kaj je prvi mož Impola še povedal za članek Fantastičen začetek leta slovenskih izvoznikov, objavljen na portalu Financ Izvozniki.si in v istoimenski rubriki tiskane izdaje Financ: »Naročila so bila dobra že lani, letos pa so se še izjemno povečala. Tudi naše novo podjetje v Šibeniku je polno zasedeno. Čeprav smo tam začeli proizvodnjo šele pred nedavnim, imamo toliko naročil, da so zmogljivosti polno zasedene. Tudi prodajne cene so razmeroma dobre, tako da je dobiček nad načrtovanim. Povpraševanje je dobro bolj ali manj na vseh trgih in pri vseh naših izdelkih. Zdaj je že mogoče reči, da bo prvo polletje za nas odlično, kakšno bo drugo, še ne morem napovedovati. Je pa pogosto tako, da je drugo polletje manj ugodno kot prvo.«


Več iz teme: