Ekonomski dopisnik časnika The New York Times o trumponomiki in prihodnosti Evrope

Čas branja: 1 min
11.05.2017  09:07
Spoznajte program 4. Konference slovenskih izvoznikov
Ekonomski dopisnik časnika The New York Times o trumponomiki in prihodnosti Evrope

Obveščaj me o novih člankih:  

Slovenski izvozniki beležijo fantastičen začetek leta, 7. junija letos pa bo na 4. Konferenci slovenskih izvoznikov znova moč prisluhniti številnim uspešnim zgodbam – prav posebej uspešno zgodbo minulega leta pa bo Časnik Finance izpostavil skozi nagrado zmagovalec slovenskega izvoza. Program konference je že znan, na njej pa bo govora tudi o nedavnih spremembah na mednarodnem političnem parketu, zaostrenih mednarodnih odnosih in morebitnih vplivih sprememb na svetovno gospodarstvo.

Ekonomski dopisnik časnika The New York Times o trumponomiki

O trumponomiki ter prihodnosti Evrope in sveta bo spregovoril tudi osrednji govornik konference Peter S. Goodman, mednarodni ekonomski dopisnik časnika The New York Times. Goodman je v svoji večletni novinarski karieri poročal iz več kot tridesetih držav, sodeloval pri številnih raziskovalnih projektih in napisal številne članke in analitične kolumne, v katerih se je loteval širokega nabora tematik, od krize ameriškega gospodarstva v času velike recesije do vojne v Iraku. Kot nacionalni ekonomski dopisnik časnika The New York Times med letoma 2007 in 2010 je bil eden izmed prvih ameriških novinarjev, ki so prepoznali in opozarjali na gospodarski upad, ki se je kasneje razvil v veliko recesijo. Je tudi avtor avtor knjige PAST DUE: The End of Easy Money and the Renewal of the American Economy (Times Books, 2009), ki se je uvrstila na seznam najboljših del po izboru urednika New York Times Book Review in na seznam 50 najboljših del po s poslovnega področja po izboru portala Bloomberg.

O čem še bomo govorili na konferenci?

O pomenu prilagajanja poslovnih modelov različnim kulturam, o novih poslovnih priložnostih, ki jih prinaša tuje lastništvo, o izvoznem digitalnem marketingu, o pomenu slovenskega izvoza, o korakih, potrebnih za uspešen preboj na tuje trge, ter o tem, kjer se skrivajo priložnosti in pasti za slovenske izvoznike.

Sodelovanje na konferenci so potrdili tudi:

Sibil Svilan
, predsednik uprave, SID banka, Leon Korošec, direktor zimsko-športne divizije, Elan, Marko Srabotnik, manager poslovnih rešitev za regijo Južni trgi, Bisnode, Željko Puljić, glavni direktor, Iskratel, Franjo Bobinac, predsednik uprave, Skupina Gorenje, Rok Kvaternik, direktor regije Vzhodna Evropa, Skupina Ernst Klett Publishers, Stefan Vavti, predsednik uprave, Unicredit Banka Slovenije.

Celoten program junijske Konference slovenskih izvoznikov je dostopen na spletni strani www.izvozna-konferenca.si/.