Oglasno sporočilo

Marketinški temelji uspeha Radi imamo domače

Čas branja: 1 min
23.05.2017  10:13  Dopolnjeno: 23.05.2017 10:24
Z oznako Radi imamo domače je uspelo Mercatorju ne le združiti najkakovostnejše dobavitelje domačih pridelkov iz cele Slovenije, ampak tudi temeljito preporoditi interes kupcev za pristno domačo hrano s poreklom.
Marketinški temelji uspeha Radi imamo domače
Foto: Marko Vitas

Rdeč srček je tako postal simbol poslovnega sodelovanja partnerjev, a tudi novo prebujene ljubezni potrošnikov do domačih sirov, marmelad, sokov, medu, mesnin in še kopice druge slovenske hrane.

S katerimi marketinško-komunikacijskimi sredstvi je bil tak uspeh mogoč v relativno kratkem času? Ključno emocijo so vsekakor prispevali avtorski dokumentarci Jureta Plešca, ki jih je Mercator spretno lansiral predvsem prek YouTubea. Mnoge slovenske kmetije so kar naenkrat dobile neprimerljivo več obiskov – spletnih in dejanskih.

Druga pomembna razsežnost vse komunikacije je bila posebna pozornost na prodajnem mestu. Posebej izpostavljene pozicije in celo ekskluzivni oddelki, kakršen je denimo tisti v Mercatorjevem Hipermarketu Šiška, so pri kupcih naleteli na izjemen odziv, kombinacija izbrane ponudbe in impulznega nakupa pa se je poznala pri končnem rezultatu.

Svojevrstna pika na i dosedanje komunikacije tako z dobavitelji kot z lokalnimi okolji pa je trenutna vseslovenska turneja Akademije Radi imamo domače.

V prav vseh slovenskih regijah se srečujejo dobavitelji domače hrane, predstavniki kmetijskih zadrug in lokalnih oblasti ter medijev, da bi se skozi strokovna predavanja in srečanje s kolegi iz Mercatorja še bolj strokovno in dolgoročno poglobili v agrobiznis. Agencija ArnoldVuga je za komunikacijsko podporo Akademiji pod naslovom Za dobro hrano stojijo dobri ljudje zasnovala zanimiv medijski splet čustvenega televizijskega filma, billboarda s portreti ključnih partnerjev in bolj informativnih časopisnih in radijskih oglasov.