Kako bo blockchain spremenil finančno industrijo?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
Akademija Finance dodaj
Iconomi dodaj
KD Skladi dodaj
Maksim Balashevich dodaj
 
Čas branja: 1 min
05.09.2017  10:02
O tej inovaciji za prihodnost bosta spregovorila vrhunska poznavalca tehnologije blockchain Maksim Balashevich (Santiment) in dr. Stephan Karpischek (Etherisc)
Kako bo blockchain spremenil finančno industrijo?

Obveščaj me o novih člankih:  
kripto   dodaj
Akademija Finance dodaj
Iconomi dodaj
KD Skladi dodaj
Maksim Balashevich dodaj

Tehnologijo blockchain oz. tehnologijo veriženja podatkovnih blokov strokovnjaki postavljajo na prvo mesto med inovacijami, ki bodo najbolj vplivale na finančno industrijo. Za zdaj je znana predvsem kot tista, ki podpira delovanje digitalne valute bitcoin. Vendar pa bločne verige niso zgolj tehnologija za kriptovalute, vse bolj naj bi postale orodje za zagotavljanje varnosti podatkov in obvladovanje velikih decentraliziranih sistemov.

Vrhunska poznavalca o blockhainu

Na dogodku Kako bo blockchain spremenil finančno industrijo, ki ga organizira Akademija Finance v sodelovanju s Cofound.it, Iconomi in KD skladi, bodo tehnologijo z različnih zornih kotov osvetlili domači in tuji strokovnjaki. Maksim Balashevich (CEO & ustanovitelj, Santiment) in dr. Stephan Karpischek (soustanovitelj, Etherisc), vrhunska poznavalca 'blockchaina' bosta spregovorila o prihodnosti te tehnologije v finančnem in zavarovalniškem sektorju.

Maksim Balashevich, direktor in ustanovitelj Santimenta, ki zbira in prodaja podatke trgovcem s kripto valutami, je v začetku leta pravilno napovedal razmah kriptovalut. Balashevich že več kot 20 let ustvarja nove IT-produkte, posebno strast pa goji do finančnega IT-ja, kjer ima že več kot desetletje izkušenj. Pri svojem delu prisega na odprtokodno platformo Ethereum, katere ether velja za 'kriptovaluto številka 2'.

Serijski podjetnik, navdušenec nad sodobno tehnologijo in doktor znanosti Stephan Karpischek ima že več kot 15 let izkušenj dela v zagonskih podjetjih. Skozi kariero, ki ga je na koncu pripeljala do sveta blockchaina, se je izpopolnil tudi v internetnih tehnologijah, upravljanju z informacijami, programski opremi, poslovnih strategijah in učenju drugih ljudi. Prvič se je v svet blockchaina podal leta 2015, ko je ustanovil podjetje B9lab v Londonu. Njegovo prvo podjetje iz sveta blokov se je ukvarjalo z izobraževanjem o blockchainu in raziskavami o poslovnih priložnostih mladega kripto sveta.

Regulativa?

Kako sami postanete del revolucije ter kje in kako se podjetja lahko dobičkonosno pozicionirajo, bo na ljubljanskem dogodku skušal odgovoriti Lan Filipič (Cofound.it), medtem ko bo poudarek Janija Valjavca (Iconomi) na varnem hranjenju kriptovalut. Posebna pozornost bo namenjena tudi regulativi v blockchainu, o kateri bodo razmišljali sogovorniki novinarja Časnika Finance Jureta Ugovška, med katerimi bosta namestnik direktorja ATVP Primož Damjanovič in odvetnik Nejc Novak. Svoje poglede na bodisi inovacijo za prihodnost ali modno muho bodo skozi okroglo mizo predstavili tudi Luka Podlogar (KD Skladi), Tim M. Žagar (Iconomi), Matjaž Mušič (NLB) in dr. Marko Pahor (Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani).