Oglasno sporočilo

Iskratel - hitrejša preobrazba za dolgoročni uspeh

Čas branja: 2 min
12.09.2017  21:04
Iskratel - hitrejša preobrazba za dolgoročni uspeh

Digitalizacijo je potrebno razumeti kot širšo digitalno preobrazbo gospodarstva na osnovi tehnologij, kot so internet stvari (IoT), oblak, analitika velike količine podatkov in avtomatizacija procesov na osnovi digitalne inteligence ter infrastrukture. Hkrati se zaradi te preobrazbe vzpostavljajo novi tržni odnosi in poslovni modeli. Digitalizacija se v različnih industrijah odraža na različne načine, preobrazbo pa v največji meri narekujejo tržne razmere v panogi. Podjetja, ki se bodo uspela hitreje preobraziti in uveljaviti v novih trendih, bodo dolgoročno uspešnejša.

V Iskratelu sledimo glavnim trendom tehnološkega razvoja s pomočjo integriranih digitalnih rešitev. Vključujemo se v globalno bitko za digitalizacijo industrijskih vertikal, predvsem transporta in energetike ter javne varnosti. Ponujamo platformo in aplikacije za pametna mesta ter kritične komunikacije z nadgradnjo aplikacij za javno varnost. V portfelju naših produktov in rešitev vse bolj prevladujejo integrirane info-komunikacijske rešitve za nadzorne sisteme in kontrolne sobe, obveščanje in reakcijo v izrednih situacijah ter zagotavljanje varnosti v transportu, predvsem železniškem prometu. V rešitvah za energetiko ponujamo IoT platformo, ki je sposobna zajeti, analizirati in predati v odločanje ter ukrepanje podatke iz množice senzorjev in danes ločenih podsistemov. To odpira vrata rešitvam za učinkovito vodenje in nadzor distribuiranih energetskih sistemov naslednje generacije z množico novih virov in pametnih porabnikov ter rešitve za energetsko učinkovitost.

Skupni imenovalec rešitev je lastna platforma za oblak, razvita na osnovi odprto-kodnih rešitev, ki omogoča virtualizacijo in orkestracijo različnih aplikacij. Rešitve za zagotavljanje varnosti in odzivanje v različnih kritičnih situacijah imajo veliko skupnih točk v vseh vertikalah. Tudi IoT platforma, ki jo primarno razvijamo za področje energetike, ima širšo uporabno vrednost. Želimo namreč graditi sinergijo in prenašati izkušnje ter znanje, ki jih pridobimo v eni panogi, tudi v druge.

V Iskratelu dokazujemo, da smo dovolj veliki in tehnološko ter poslovno usposobljeni, da smo zmožni izpeljati največje in najzahtevnejše integracijske projekte, hkrati pa smo v primerjavi z velikimi globalnimi igralci dovolj majhni, da se znamo prilagoditi individualnim potrebam kupca. Pri digitalizaciji gre predvsem za razumevanje potreb in procesov strank ter iskanje poslovnih koristi v celotni verigi poslovanja.

Že 70 let povezujemo svet. Z vstopom na nova področja delovanja si postavljamo ambiciozne cilje, ki smo jim kot odlična in dobro uigrana ekipa nedvomno kos. Pretvorili jih bomo v še bolj uspešne poslovne rezultate za nas in naše partnerje ter tako zgradili Iskratel prihodnosti.