Paket o mobilnosti – kaj prinašajo novi zakonski predlogi evropske komisije?

Čas branja: 1 min
15.10.2017  11:03
Že tradicionalna, četrta konferenca TEHNOLOGIJE & TRENDI , ki vsako leto združi več kot 150 udeležencev, bo potekala 24. oktobra 2017 v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons v Ljubljani v organizaciji revije Kamion & Bus podjetja Business Media.
Paket o mobilnosti – kaj prinašajo novi zakonski predlogi evropske komisije?

Obveščaj me o novih člankih:  

Uredništvo strokovne revije o gospodarskih vozilih Kamion & Bus organizira konferenco, namenjeno podjetjem s področja cestnega prevozništva in logistike ter iz drugih povezanih dejavnosti, v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) ter Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije (OZS). Udeležencem ponuja teme, ki so pomembne pri vsakodnevnem opravljanju posla v svetu prevozništva in logistike.

Tokrat so glavne teme konference v skladu z napovedmi evropske komisije glede paketa o mobilnosti. V razpravi s predavatelji in udeleženci konference bo poudarjena problematika konkurenčnosti, delovne zakonodaje, digitalizacije, cestnine in kabotaže. Marjan Nahtigal z ministrstva za infrastrukturo bo uvodno predstavil sveženj o mobilnosti, problematiko prevoznikov v mednarodnem prometu bo orisal Peter Pišek, predsednik sekcije za promet pri OZS, Robert Sever, direktor združenja za promet pri GZS, pa bo govoril o konkurenčnosti slovenskih prevoznikov. Nov elektronski sistem cestninjenja za težka vozila DarsGo bo prevoznikom predstavil Matej Kranjc, direktor projekta ECS, medtem ko bo predavanje o logistiki v okviru poslovanja v EU pripravil Rok Svetek, direktor družbe Adria Kombi, d. o. o.

Konferenca je priložnost za predstavitev novosti, ki jih ponujajo zastopniki ter prodajalci vozil in opreme, pa tudi za druženje in izmenjavo izkušenj udeležencev.

Letos bo na konferenci približno 150 udeležencev s področja cestnega prevozništva in logistike, strokovnih združenj in strokovnih področnih institucij, institucij EU in drugih povezanih dejavnosti.

Program in vse informacije o registraciji udeležbe lahko najdete na www.kamion-bus.si