Oglasno sporočilo

Hackathon v znamenju izzivov digitalne prihodnosti

Čas branja: 1 min
17.10.2017  10:30  Dopolnjeno: 17.10.2017 10:33
28. in 29. oktobra bo v Tehnološkem parku Ljubljana potekal Mednarodni poslovni hackathon Skupine Gorenje, na katerem bodo udeleženci iz cele Evrope iskali rešitve za izzive, ki jih prinaša vse bolj digitalna prihodnost.
Hackathon v znamenju izzivov digitalne prihodnosti

Kako lahko digitalne storitve in povezane naprave poenostavijo vsakdanje življenje in kako v prid bolj personalizirane digitalne storitve izkoristiti vse več podatkov, je le nekaj izhodišč izzivov prihajajočega Mednarodnega poslovnega hackathona Skupine Gorenje, namenjenega podjetnim in inovativnim udeležencem, ki v digitalnih izzivih prihodnosti vidijo priložnosti za storitve in izkušnje po meri in v korist končnega uporabnika.

Gorenje in ASKO, blagovni znamki Skupine Gorenje, sta na letošnjem sejmu potrošniške elektronike IFA 2017 že predstavili chatbote, ki bodo izboljšali (po)nakupno izkušnjo na spletu, mobilno aplikacijo ASKO ConnectLife za delo s povezanimi aparati ter Gorenjevo pametno IQ indukcijsko ploščo. V Skupini Gorenje na področjih IT-ja in R&D-ja uvajajo tudi napredno tehnologijo HoloLens za razvoj izdelkov s pomočjo obogatene resničnosti, ki jo bodo lahko preizkusili tudi udeleženci hackathona. In ker inovativni izzivi privabijo inovativno misleče, bodo mentorji in žirija pozorni tudi na izstopajoče posameznike.

Nagradni sklad hackathona je sicer vreden 17.000 EUR, 'opaženim' pa bo ponujena tudi možnost zaposlitve. Več informacij se nahaja na www.gorenjegroup.com in na business-hackathon.com/en/gorenje-group-hackathon/.