Oglasno sporočilo

Riko uspešno tudi za HE Brežice

Čas branja: 1 min
18.10.2017  13:54  Dopolnjeno: 18.10.2017 15:05
Podjetje Riko se podpisuje pod izgradnjo akumulacijskega jezera z visokovodnim razbremenilnikom in pod dobavo hidromehanske, dvižne in elektro opreme HE Brežice. Tudi v izvajanje projekta povezalo številne dobavitelje in izvajalce del.
Riko uspešno tudi za HE Brežice

Akumulacijsko jezero z visokih razbremenilnikom vsebuje približno 20 milijonov kubičnih metrov vode, njegova površina pa obsega približno 300 hektarjev. Območje brežiške akumulacije je tako z njeno zgraditvijo zavarovano pred visokimi vodami in poplavami. Podjetje Riko je v izvajanje projekta integriralo renomirane podizvajalce, kot npr. Viadukt d.d., Nivo Eko d.d. in druge. Hidromehanska oprema elektrarne je visoko zahtevna tehnološka oprema namenjena varnosti obratovanja hidroelektrarne in pregradnega objekta ter zagotavljanju potrebnih tehnoloških pogojev za proizvodnjo energije ob spremenljivih pretokih reke Save. V projekt je podjetje Riko vključilo renomirane slovenske dobavitelje opreme, kot so Montavar Projekt, Metalna Senovo, La & Co, Telem ter Iskra Impuls.

Bogate reference, izkušnje in znanje ter pregledi nad dobavitelji tehnološke opreme umeščajo podjetje Riko med vse bolj referenčne partnerje v širši regiji. HE Sveta Petka v Makedoniji, HE Brežice, transformatorske postaje v Minsku in še druge reference mu prinašata sloves kakovostnega ponudnika del na področju energetike.