Oglasno sporočilo

Banane Derby za aktiven, zdrav in dober dan

Čas branja: 1 min
25.10.2017  10:44  Dopolnjeno: 25.10.2017 10:46
Derby je ena izmed vodilnih svetovnih blagovnih znamk, pod okriljem katere se iz Ekvadorja distribuirajo najpopularnejše banane najvišje kakovosti sorte cavendish.
Banane Derby za aktiven, zdrav in dober dan

Za banane Derby je značilno strogo nadzorovanje kakovosti, najvišji standardi v kmetijstvu in pri embalaži ter tedenski prevoz z najnaprednejšimi specializiranimi plovili, ki zagotavljajo, da banane do porabnikov pridejo sveže, okusne in bogate z vitamini.

Banana je s prehranskega vidika izjemno dragocen sadež. Vsebuje veliko vitaminov in mineralov, od katerih je dobro omeniti kalij, magnezij, kalcij, fosfor, železo in baker. Kalij je pomemben za uravnavanje krvnega tlaka, delovanje srca ter delovanje celic, živcev in mišic. Prehrana, bogata s kalijem, z magnezijem in s prehranskimi vlakninami, občutno zmanjšuje tveganje za srčni infarkt. Kadar smo pod stresom, začne naš metabolizem pospešeno delati, zato se zmanjšuje raven kalija, ki pa ga lahko nadomestimo z uživanjem banan.

Banane vsebujejo tri naravne sladkorje – saharozo, fruktozo in glukozo. V kombinaciji z vlakninami lahko z zaužitjem le dveh banan dobimo energijo za naporno 90-minutno vadbo ali več ur tenisa. Večina najboljših svetovnih športnikov je banane tudi med odmori.

Banane so dober vir vitaminov (A, C, D in E), zlasti betakarotena in vitamina B6, bogate pa so tudi s prehranskimi vlakninami in z manganom, ki je potreben za pravilno tvorbo kosti, rast in za normalno presnovo.

Banane so odlične za izboljšanje razpoloženja in ubijanje oziroma odpravljanje depresije pa tudi za zmanjšanje simptomov PMS. Vsebujejo triptofan in vitamin B6, ki skupaj spodbujata proizvodnjo serotonina, hormona sreče. Poleg tega vitamin C človeka zbudi, pri čemer ena banana zadovolji 15 odstotkov dnevnih potreb po vitaminu C.

Banane so dober prijatelj diet. Vsebujejo rezistentni/odporni škrob, vrsto ogljikovih hidratov, ki vam pomagajo, da ste dlje časa siti.