Oglasno sporočilo

Kako čim hitreje do specialista?

Čas branja: 1 min
27.10.2017  08:55
V Sloveniji gremo vsako leto k osebnemu zdravniku v povprečju približno trikrat. A skoraj vsak šesti bolnik rešitev za svojo zdravstveno težavo najde šele pri specialistu. Čakanje na prvi pregled pa se lahko precej zavleče.
Kako čim hitreje do specialista?
Foto: Istock

Napotitve k specialistom so v Sloveniji pogostejše kot ponekod drugod v Evropi, kjer je k specialistu v povprečju napoten vsak deseti ali pa celo vsak petdeseti bolnik. Ko zdravniki presojajo, ali bolnika napotiti k specialistu, se odločajo tudi o tem, kako hitro mora biti obravnavan. Izbirajo med kategorijami nujno, hitro in redno. Stopnja nujno pomeni obravnavo v roku 24 ur, hitro v treh mesecih in oznaka redno do pol leta čakanja na prvo obravnavo pri specialistu.

Se je čakanju mogoče izogniti?

Če se bolnik ne odloči za samoplačniško zdravljenje, ki bi ga moral plačati iz žepa in če ravno ne dobi napotnice za nujno zdravljenje, je primoran v dolgo čakanje na pregled. Čakanju in visokim stroškom zdravstvene obravnave pa se lahko izognete. Sklenete lahko primerno dodatno zdravstveno zavarovanje, preden nastopijo zdravstvene težave.

Kako torej hitro do prvega pregleda pri specialistu?

Hiter in enostaven dostop do prvega specialističnega pregleda, diagnoze, posega, zdravil in rehabilitacije vam omogoča dodatno zdravstveno zavarovanje Specialisti+, ki ga ponuja Triglav, Zdravstvena zavarovalnica.

Ko pri osebnem zdravniku dobite napotnico za specialistično zdravljenje, enostavno pokličete asistenčni center Zdravstvena točka in medicinske sestre vam bodo uredile termin za pregled pri ustreznem specialistu v priznanih zasebnih zdravstvenih ustanovah in vas vodile skozi celoten postopek.

Če bi se po pregledu pri specialistu izkazalo, da potrebujete dodatno diagnostiko, kot je magnetna resonanca ali CT ali obravnavo drugega specialista, boste deležni tudi tega. Za plačilo opravljenih storitev pa bo poskrbela zavarovalnica.

Postavite svoje zdravje na prvo mesto. Zagotovite si hiter dostop do specialista takoj, ko bo vaše zdravstveno stanje ogroženo.