Oglasno sporočilo

Projekt Premakni porabo – prihranki za gospodinjstva in male poslovne odjemalce

Čas branja: 1 min
06.11.2017  11:43  Dopolnjeno: 06.11.2017 11:51
Projekt Premakni porabo – prihranki za gospodinjstva in male poslovne odjemalce

Projekt Premakni porabo bo gospodinjstvom in malim poslovnim odjemalcem na območju desetih štajerskih občin, ki so priklopljene na RTP Breg in so že v sistemu naprednega merjenja, omogočil, da z aktivnim upravljanjem porabe električne energije prihranijo pri stroških za električno energijo.

Kot je pojasnil vodja projekta Premakni porabo, Gregor Omahen, iz družbe ELES, lahko zmanjševanje odjema nadomesti gradnjo dragih sistemskih elektrarn in je okolju prijazna rešitev. Kot je še pojasnil, bo v oktobru in novembru potekalo pridobivanje in izbira 1300 sodelujočih odjemalcev, sama izvedba projekta pa bo potekala od 1. decembra letos do 30. novembra prihodnje leto, rezultati pa bodo po zaključku projekta uporabni na nacionalni ravni.

Omenjeni projekt je del širšega triletnega slovensko-japonskega projekta pametnih omrežij in pametnih skupnosti NEDO, v katerem so osnovni partnerji japonska agencija NEDO in njegov pooblaščeni izvajalec Hitachi ter družba ELES.

Zakaj se prijaviti?

S sodelovanjem pri projektu PREMAKNI PORABO lahko dosežete prihranek pri vašem strošku elektrike in pripomorete k učinkovitejšemu delovanju elektroenergetskega omrežja.

Sodelujoči pri projektu bodo v času napovedane intenzivne porabe lahko ukrepali tako, da bodo za krajši čas izklopili porabnike električne energije. Oziroma v tem času ne bodo vklapljali večjih porabnikov. Sodelujoči bodo poleg možnosti, da zmanjšajo svoj račun za elektriko za uspešno sodelovanje prejeli tudi nadomestilo v vrednosti 25 €.