Oglasno sporočilo

Družbi Cetis zlato priznanje za najboljše slovenske inovacije

Čas branja: 1 min
13.11.2017  07:00
V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije 27. septembra podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. CETIS, eno vodilnih evropskih podjetij na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin, je za vezavo polikarbonatne podatkovne strani v e-potni list prejel najvišje - zlato nacionalno priznanje za inovativne dosežke.
Družbi Cetis zlato priznanje za najboljše slovenske inovacije

Trenutne varnostne razmere v svetu zaostrujejo varnostne postopke na potovanjih ter sprožajo dodatne aktivnosti glede preprečevanja zlorab dokumentov. Potni list je najpomembnejši potovalni dokument in dokument za izkazovanje istovetnosti in državljanstva.

Cetisovi inovatorji (mag. Roman Žnidarič, Milan Kerič, Jana Hleb in Franci Zajc) so zato razvili novo generacijo vezave polikarbonatne podatkovne strani v e-potni list. Način vezave podatkovne stran v knjižico potnega lista je namreč eden od ključnih delov potnega lista, s katerim zagotovimo zaščito pred ponarejanjem in prenarejanjem. Patentirana edinstvena rešitev na trgu predstavlja številne izboljšave z vidika varnosti, trajnosti, fleksibilnosti, kompatibilnosti in zanesljivosti. Gre za povsem nov pristop kombinacije sestavnih materialov in predstavlja trenutno najbolj zanesljivo rešitev na trgu.

»S to inovacijo ohranjamo pozicijo enega redkih proizvajalcev polikarbonatne strani v potnem listu na svetu. Rešitev je že v uporabi v Srednji Ameriki in Afriki, odpirajo pa se nam tudi nove poslovne priložnosti. Tovrstna priznanja spodbujajo inovativnost v podjetju kot eno naših temeljnih vrednot«, je dejal izvršni direktor mag. Roman Žnidarič.