Mednarodna konferenca za Evropske energetske menedžerje tokrat v Ljubljani!

Čas branja: 1 min
13.11.2017  09:00
Po uspešnih konferencah v Berlinu, Nurembergu, na Dunaju in v Pragi bo 8. mednarodna konferenco za Evropske energetske menedžerje EUREM potekala v Ljubljani. Na njej se bo mogoče seznaniti z izkušnjami več kot 5.000 članov mreže Evropski energetski menedžer.
Mednarodna konferenca za Evropske energetske menedžerje tokrat v Ljubljani!
Foto: LeoWolfert

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Evropska komisija dodaj
ISO dodaj

Najnovejši razvoj in rešitve najboljših praks bodo predstavljene na treh vsebinsko povezanih delavnicah in spremljajočih dogodkih in bodo ponudili veliko priložnosti za izmenjavo izkušenj. Vrhunec dogodka bo slovesna podelitev nagrad EUREM. Nagrajena bodo energetsko učinkovita podjetja v kategorijah majhna, srednja kot tudi velika podjetja.

Posebna pozornost bo pripadla tematiki energetskega pregleda - tako pregledom v različnih državah EU kot pobudi Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, glede energetskih pregledov v SME-jih. Predstavnik Ministrstva za infrastrukturo bo predstavil energetsko politiko v Sloveniji in vlogo energetskih managerjev. Predstavnik Evropske komisije bo govoril o našem skupnem izzivu in prehodu na nizkoogljično gospodarstvo. Predstavljeni bodo tudi različni pogledi na energetski management, med njimi primer iz alpinizma. Vrsto aktualnih tematik bodo obravnavale tudi vzporedne sekcije: energetsko pogodbeništvo, energetsko učinkovitost v energetsko intenzivni industriji, soproizvodnjo toplote (in hladu) in električne energije, rekuperacijo toplote in izkoriščanje odvečne toplote, sisteme za stisnjen trak ter energetske preglede, energetski manegement in ISO 50001.

Več informacij o konferenci, ki bo 29. in 30. novembra v Ljubljani, najdete na spletni EUREM, kjer je mogoča tudi prijava.


Več iz teme: