(intervju PKP): "Ravnanje staršev močno vpliva na to, kakšen odnos do tveganja bodo imeli otroci v odraslem življenju"

Čas branja: 1 min
15.11.2017  09:42  Dopolnjeno: 15.11.2017 09:49
Na 19. PKP bo o kiklopih v managementu razmišljal Bernd Webber, direktor Centra za ekonomijo in nevroznanost na Univerzi v Bonnu, ki bo predstavil sodobna nevroznanstvena spoznanja, ki jih je mogoče uporabiti za izboljšanje poslovnega odločanja.
(intervju PKP):
Foto: UKB/Ukom-redaktion@ukb.uni-bonn.

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Bernd Webber dodaj

Pred 19. Poslovno konferenco Portorož z naslovom "Živeti med velikani kiklopi in roboti" se je novinarka Špela Mikuš pogovarjala s profesorjem nevroekonomije in možganskega slikanja Berndom Webbrom. V nadaljevanju objavljamo del intervjuja:

Se rodimo kot ljudje, ki radi tvegajo, ali to postanemo?

Nekatere študije pravijo, da naši geni močno vplivajo na naše preference. Pol razlik med ljudmi lahko pojasnimo z genetskimi razlikami. A hkrati imajo naše izkušnje velik vpliv na to, ali smo pripravljeni sprejeti tveganja. Sploh v zgodnjem otroštvu. Ravnanje staršev močno vpliva na to, kakšen odnos do tveganja bodo imeli otroci v odraslem življenju.

Kakšne osebe so bolj nagnjene k tveganju? Ali lahko, denimo v intervjuju za službo, ugotovimo, kateri kandidat za delovno mesto bo bolj naklonjen tveganjem in kateri varnim odločitvam?

Sam pripravljenost na tveganja vidim kot ločeno osebnostno lastnost. Torej, nekdo lahko veliko tvega v športu, pri financah pa bo raje na varni strani. Torej, če je pripravljenost na tveganja pomembna za delovno mesto, potem je treba opraviti oceno pripravljenosti na tveganja na ključnem področju, ki ga delovno mesto zavzema.

Če pogledamo menedžerski vidik: kako upravljati zaposlene, ki so naklonjeni tveganjem? Jih je treba krotiti, spremeniti ali jim pustiti proste roke?

To je odvisno od področja dela. Spreminjanje je težko, saj osebnostne lastnosti in preference ostanejo konstantne celo življenje, z manjšimi spremembami. En pristop je, da ravnanje zaposlenih prepustite njim samim. Torej, omejite jih tako, da sami opazijo, kdaj preveč tvegajo.

Hkrati je tu pomembna tudi kultura podjetja, saj ljudje radi ostajajo znotraj sprejemljivih družbenih norm. Torej, če menedžment pokaže, da ni naklonjen prevelikim tveganjem, potem se bo to naselilo tudi v zaposlene.ž

Celoten intervju lahko preberete tule: (intervju) Bernd Weber: Umetna inteligenca vam bo pomagala pri odločanju, ne bo pa odločala namesto vas


Več iz teme: