Oglasno sporočilo

BTC City Ljubljana z rešitvami za trajnostno mobilnost in učinkovitost v prometu

Čas branja: 1 min
17.11.2017  10:21  Dopolnjeno: 17.11.2017 10:27
Že majhna dejanja mnogih prispevajo k velikim okoljskim premikom, načrtno in sistematično izvajanje trajnostnih aktivnosti pa ima še veliko večji pozitiven vpliv. Tega se zavedajo tudi v družbi BTC, kjer so pot trajnostnega razvoja vzeli za svojo. Pod okriljem poslovne enote Misija: Zeleno iščejo priložnosti za trajnostno rast in širšo družbeno dobrobit. Letos posebno pozornost namenjajo rešitvam za trajnostno mobilnost in učinkovitost v prometu.
BTC City Ljubljana z rešitvami za trajnostno mobilnost in učinkovitost v prometu

Odličnost, inovativnost in učinkovitost okolju prijaznih projektov so pridevniki, ki opisujejo Okoljsko srečanje 2017. Odsevajo tudi v delovanju družbe BTC, kjer že več kot 15 let namenjajo pozornost trajnostnemu razvoju in od leta 2014, ko je bila ustanovljena poslovna enota Misija: Zeleno, načrtno izvajajo okolju in družbi prijazne aktivnosti. Skozi leta so v trajnostni razvoj investirali že okoli 51 milijonov evrov in samo v letu 2016 izvedli več kot 110 raznolikih projektov.

Idej za trajnostno delovanje družbi BTC ne zmanjka. Zaveda se razvojnih potencialov in naraščajočega trenda obiskanosti BTC Cityja Ljubljana, ki že sedaj letno sprejme 21 milijonov obiskovalcev. Po uspešni vpeljavi sistema Avant2Go za souporabo vozil, vzpostavitvi enosmernih ulic za večjo varnost v prometu in polnilnih postaj za električna vozila, letos uvaja sistem pametnega parkiranja. Z vzpostavitvijo senzorjev na parkirišču južno od Kristalne palače bodo v podjetju prek mobilne aplikacije obiskovalce usmerjali na prosta parkirna mesta in s tem bolje nadzorovali prometne tokove na območju. S tovrstno vpeljavo novih tehnologij BTC City Ljubljana prerašča iz inovativnega v pametno mesto, družba BTC pa prispeva k zmanjševanju vpliva prometa na okolje.