Oglasno sporočilo

SŽ-Tovorni promet - Zanesljive in konkurenčne storitve v osrčju Evrope

Čas branja: 1 min
24.11.2017  09:58  Dopolnjeno: 24.11.2017 10:01
SŽ-Tovorni promet - Zanesljive in konkurenčne storitve v osrčju Evrope

SŽ–Tovorni promet je največji železniški prevoznik v Sloveniji ter največji slovenski izvoznik storitev. Svojim kupcem kot del skupine Slovenske železnice lahko ponudi ne le hiter in zanesljiv transport tovora, temveč tudi številne dodatne dejavnosti, ki sestavljajo celovito logistično storitev. Njihova ponudba je usmerjena h kupcu in njegovim potrebam. Vsebuje konkurenčne cene na celotni prevozni poti, načrtovanje transporta, svetovanje o varnosti in nakladanju, kakovosten prevoz pošiljk na želeni relaciji pa tudi carinjenje in špediterske storitve, čezmorske in cestne prevoze skupaj z družbo Fersped. Prav tako lahko kupcu skupaj s sestrsko družbo Vleka in tehnika ponudijo vzdrževanje in popravilo vagonov, z družbo SŽ-ŽIP pa varovanje in čiščenje.

Visoko usposobljeni zaposleni SŽ–Tovornega prometa strankam ponujajo zanesljive in konkurenčne storitve, oblikovane v skladu z njihovimi pričakovanji. Svojo dejavnost aktivno širijo na trge držav v regiji, kjer so zanesljiv, konkurenčen regionalni prevoznik in operater. Pomemben korak pri širitvi svoje ponudbe so naredili s pridobitvijo varnostnega spričevala v Avstriji in na Hrvaškem. V obeh državah namreč podjetjem že ponujajo kakovostne storitve v lastni organizaciji. V tujini svoj nabor kakovostnih produktov v skladu s pričakovanji kupcev oblikujejo tudi v sodelovanju z dolgoletnimi poslovnimi partnerji.

Svoje priložnosti bodo v prihodnjih letih iskali z nadaljnjo internacionalizacijo poslovanja in z vstopanjem na trge drugih držav. Širitev nabora produktov v tujini bodo podprli z nabavo in najemanjem sodobnih vagonov in lokomotiv ter z investicijami v prekladalno mehanizacijo na terminalih. V podjetju še zagotavljajo, da bodo tudi v prihodnje ponudnik kakovostnih in celovitih storitev ter zanesljiv, učinkovit in lojalen poslovni partner.