Oglasno sporočilo

Dobrodošli v udobnejšem sistemu cestninjenja

Čas branja: 1 min
29.11.2017  10:11
Družba DARS bo s 1. aprilom 2018 na avtocestah in hitrih cestah uvedla sodobno elektronsko cestninjenje vozil z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone (težka vozila) v prostem prometnem toku. Vozniki težkih vozil se po novem ne bodo več ustavljali na cestninskih postajah, zato bo njihova pot hitrejša, varnejša in udobnejša.
Dobrodošli v udobnejšem sistemu cestninjenja

Plačajte, kolikor prevozite

S 1. aprilom 2018 se bo za vsa težka vozila začela plačevati cestnina po novem elektronskem cestninskem sistemu v prostem prometnem toku, poimenovanem DarsGo, medtem ko bo za preostala vozila še naprej veljal obstoječi vinjetni sistem.

Slovensko avtocestno omrežje bodo lahko uporabljala samo tista težka vozila, ki bodo registrirana v sistem in opremljena z napravo DarsGo, ki ne bo prenosljiva med vozili. V sistemu DarsGo se bo cestnina obračunavala popolnoma samodejno na podlagi prevožene razdalje.

V napravi DarsGo bosta zabeležena registrska številka vozila in emisijski razred EURO, cestninski razred pa bo določil voznik pred vsako vožnjo glede na število osi vozila.

Enostavnejši in preglednejši obračun

V sistemu DarsGo uporabniki ne bodo več sproti plačevali cestnine na vsaki cestninski postaji.

Namesto tega bodo lahko izbrali enega od preprostejših načinov poravnavanja cestnine:

  • predplačniško z dobroimetjem na računu vozila, ki ga naložijo na DarsGo servisu z gotovino, bencinsko ali plačilno kartico oziroma na www.darso.si s plačilno kartico ali na podlagi spletne ponudbe z nakazilom na transakcijski račun družbe DARS;
  • poplačniško na podlagi pogodbe z družbo DARS ali s povezavo računa vozila z izbrano bencinsko kartico.

DarsGo servis

Naprave DarsGo je že možno pridobiti na sedmih matičnih DarsGo servisih: na mejnih prehodih Obrežje, Fernetiči in Gruškovje, na počivališčih Maribor (smer LJ) in Lopata (smer MB) na štajerski avtocesti ter Grabonoš na pomurski avtocesti (smer LJ) ter v Ljubljani (Grič 54, zahodna obvoznica). Kasneje bodo na voljo tudi na pooblaščenih DarsGo servisih na bencinskih črpalkah ob avtocestnem omrežju.

Dodatne informacije in pomoč

Spletna stran: www.darsgo.si

Uporabniški klicni center: +386 1 518 83 50

Elektronski naslov: info@darsgo.si