Oglasno sporočilo

HR Razvojni krog

Čas branja: 1 min
30.11.2017  16:08  Dopolnjeno: 30.11.2017 16:16
HR Razvojni krog
Foto: hwanchul

»Prilagodljivost in učinkovitost sta tisti vrlini, ki jih delodajalci pričakujemo od naših zaposlenih. Vendar ne smemo pozabiti, da imajo enaka pričakovanja glede prilagodljivosti in oblikovanosti po meri tudi zaposleni do svojih delovnih mest. To pomeni, da morajo biti kadrovske strategije in rešitve podjetja ustvarjene v skladu z vrednotami in po meri podjetja, saj bodo le tako podpirale njegovo začrtano rast in razvoj ter s tem uresničevale strateške cilje« dr. Jana Jereb, partnerica/direktorica Competo HR Consulting

Če želimo postaviti kadrovski sistem, ki bo omogočal prave delovne pogoje tako današnjim kot tudi prihodnjim zaposlenim, ga moramo osnovati na poslovni strategiji podjetja. To bo omogočilo, da se bodo ljudje, ki so v osrčju vsake kadrovske strategije, razvijali in rasli skupaj z organizacijo. Četudi zveni samoumevno, je usklajevanje kadrovske in poslovne strategije v praksi zahtevno. Usklajenost namreč včasih pomeni, da investicije v nekatera »trendovska« področja postavimo v ozadje in se usmerimo v izboljšavo »klasičnih«. Investiranje v vsa področja naenkrat ne bo pripeljalo do želenih poslovnih rezultatov. Zato je ključnega pomena postavitev prioritet in akcijskega načrta.

HR Razvojni krog je model, ki na podlagi trenutnega stanja in poslovne strategije podjetjem pomaga določiti prioritete na kadrovskem področju. Deluje tako, da na podlagi analize postavimo sliko trenutnega stanja, nato pa glede na začrtano prihodnost ter izzive sedanjosti določimo prioritete-izzive, ki se jim je potrebno prednostno posvetiti in doseči hitre rezultate. Skupaj postavimo akcijski načrt s časovnico in odgovornimi ter vas vodimo do implementacije rešitev na posameznem področju.