Oglasno sporočilo

V službi je zagorelo! Kaj zdaj?

Čas branja: 1 min
14.12.2017  11:11  Dopolnjeno: 14.12.2017 11:13
Podjetje lahko požar močno prizadane. Četudi so se ob požaru vsi zaposleni umaknili na varno, so zaradi škode lahko ogroženi obstoj podjetja in delovna mesta. Podatki kažejo, da mnogo podjetij, ki utrpi velike požare, tudi še 10 let po dogodku propade, pojasnjuje dr. Aleš Jug, predsednik komisije za preventivo pri Gasilski zvezi Slovenije.
V službi je zagorelo! Kaj zdaj?

Ob požaru v podjetju pa ne nastane le materialna škoda, pač zaradi zastoja opravljanja dejavnosti pride do prekinitve dotoka prihodkov. Zato je ob požarnem zavarovanju smiselno razmisliti tudi o sklenitvi zavarovanja za primer obratovalnega zastoja. Z zavarovalnino podjetje v primeru požara pokrije fiksne stroške, obnovi proizvodnjo in ohrani enak finančni položaj.

V zvezi s požari dr. Jug navaja, da je za večino požarov kriv človek in da se da večino požarov preprečiti. Tako pravilno preventivno ravnanje naj ne bo le zakonsko predpisana nuja, pač naj se odraža v vsakdanjem skrbnem ravnanju vsakega zaposlenega. Pri tem pa je ključna vloga vodstev podjetij.

»Pogosto vidimo, da zaposleni jemljejo požarni red vsaj tako resno, kot ga jemlje vodstvo podjetja. Tam, kjer vodstvu uspe vzpostaviti klimo in ustrezno politiko za nadzor in zmanjševanje požarnih tveganj, je ozaveščenost zaposlenih za varstvo pred požarom večja,« opaža dr. Aleš Jug.

Da bi znali pravilno med požarom ukrepati tako doma kot v službi in se zaščititi pred njim, je Zavarovalnica Triglav pripravila poglobljeno zgodbo Gori! Kaj zdaj?