Na 35. Finančno konferenco prihaja Paul Mason!

Čas branja: 1 min
28.02.2018  10:39  Dopolnjeno: 28.02.2018 10:41
Novinar, avtor in filmski ustvarjalec bo glavni govorec majskega dogodka.
Na 35. Finančno konferenco prihaja Paul Mason!
Paul Mason, glavni govorec 35. Finančne konference, ki bo 8. in 9. maja letos

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Paul Mason dodaj
Phoenix dodaj
BBC dodaj
Lehman Brothers dodaj
Channel 4 dodaj

8. in 9. maja letos bo v Portorožu potekala že 35. Finančna konferenca. Njen osrednji govorec je za finančni dogodek morda nekoliko nenavadna izbira. A je Paul Mason tudi zato še posebej zanimiv.

Uporniška kariera: »Ko sem se vpisal na univerzo v Sheffieldu, da bi študiral glasbo, se je v meni ponovno prebudil upornik in tako sem začel poleg glasbe študirati tudi politiko.« V Londonu je zaključil izobraževanje za učitelje in pisal glasbo. V Leicesterju je bil priča zgodovinski stavki rudarjev. Dve leti jepoučeval na univerzi v Loughboroughu, kasneje pa postal glasbeni vodja v gledališču Phoenix Theatre v Leicesterju in tudi napisal glasbo za dve gledališki igri. Leta 1990 je začel s svojo kariero v novinarstvu, najprej kot samostojni novinar.

Ob zanimivem času je bil v zanimivi vlogi na zanimivih mestih: V obdobju t. i. dotcom mehurčka je bil namestnik urednika računalniške revije Computer Weekly. Septembra 2001 je začel delati kot poslovni dopisnik za BBC Newsnight - s prvim prenosom v živo ravno 11. septembra. Za Newsnight je pokrival pomembne teme, kot so gospodarski vzpon Kitajske, orkan Katrina, obdobje Blair-Brown in začetek boja proti globalizaciji. Leta 2008 je bil priča propadu ameriške investicijske banke Lehman Brothers v New Yorku. Leta 2013 se je pridružil oddaji Channel 4 News, za katero je pokrival dogajanje v Grčiji, vojno v Gazi in škotski referendum. Leta 2015 je produciral dokumentarno serijo o prvih šestih mesecih Sirize v Grčiji: #ThisIsACoup - za Field of Vision.

Napisal je pet knjig: Live Working or Die Fighting - zgodovina globalnega delavskega gibanja; Meltdown - pogled na finančno krizo iz leta 2008; Rare Earth - roman o Kitajski; Why It's Kicking Off Everywhere - poročilo o vstajah leta 2011; ter Postcapitalism: A Guide to Our Future - prodajna uspešnica, ki je bila leta 2016 prevedena v 16 jezikov.

Od aprila 2016 je freelancer. Vrnil se je k umetnosti, hkrati pa redno nastopal na televiziji kot analitik in komentator o tematikah, kot so Trumpovo predsednikovanje, Brexit, Corbyn in ekonomika socialne pravičnosti.

Pa potem? »Moj naslednji projekt je knjiga z naslovom Clear Bright Future, v kateri zagovarjam radikalni humanizem, ki ga ogrožata umetna inteligenca in algoritemski nadzor.«

Več podrobnosti o programu 35.Finančne konference bo znanih kmalu.

Prijave na dogodek so že odprte.


Več iz teme: