Oglasno sporočilo

Z elektriko letno privarčujete 1421€*

Čas branja: 1 min
07.03.2018  09:43  Dopolnjeno: 07.03.2018 09:45
Vozite okolju prijazno in učinkovito
Z elektriko letno privarčujete 1421€*

2.100 litrov goriva oziroma 2.671 € povprečno letno porabi vozilo na fosilni pogon, ki prevozi 30.000 km. In le 4,8 MWh energije oziroma 1.250 € letno je potrebnih za enak obseg voženj z električnim vozilom. Ob zmanjševanju deleža javnega in železniškega prometa ter neprestanemu povečevanju števila vozil in prevoženih kilometrov je promet tretji največji vir izpustov toplogrednih plinov pri nas. Prav elektromobilnost pa je eno najpomembnejših in najučinkovitejših načinov za doseganje energetske neodvisnosti in ohranjaje naravnih virov.

V družbi SODO delujemo z zavedanjem, kako pomembno je učinkovito in varčno ravnanje z energijo. Tudi v prometu. Zato smo v želji po spodbujanju elektromobilnosti in kot družba, po Energetskem zakonu zadolžena za razvoj osnovne javne infrastrukture hitrih polnilnic za električna vozila, v okviru projekta »Zeleni koridorji Slovenije« vzpostavili gosto mrežo 26 hitrih polnilnic za električna vozila na celotnem avtocestnem križu Slovenije. Z odlično pokritostjo ter polnilno infrastrukturo skladno z merili za najsodobnejša električna vozila smo poskrbeli, da je Slovenija postala ena prvih držav v Evropi z v celoti pokrito »električno avtocesto«.

Široka uporaba električnih vozil po Sloveniji in širše po Evropi postaja realnost. Okoli 3 % podjetij pri nas že ima vozila na alternativni pogon. S tem že danes dosegajo občutne finančne in energetske prihranke. 1.421 € manj izdatkov v finančni bilanci na koncu leta ni zanemarljiva številka, poleg tega pa manj letne porabe energije pomembno prispeva k bolj varčnem in okolju prijaznem prometu.

*Cene so okvirne – izračunane po podatkih o ceni bencina z dne 27. 2. 2018 in po podatkih o stroških polnjenja s predplačniško kartico SODO: 0,26 €/kWh na hitrih polnilnicah SODO moči 43 kW in več.