Oglasno sporočilo

Rešitve celovitega upravljanja porabe energije na podlagi inovativne brezžične tehnologije LoRaWAN

Čas branja: 2 min
08.03.2018  08:00
Rešitve celovitega upravljanja porabe energije na podlagi inovativne brezžične tehnologije LoRaWAN

Za izboljšanje poslovnih procesov in energetske učinkovitosti morajo podjetja vlagati v pametna omrežja. Upravljanje porabe energije ni več tehnična težava, temveč je vprašanje infrastrukture, ki temelji na informacijskih in komunikacijskih tehnologijah. Končni uspeh je odvisen od zmogljivosti sistema ter naprav za varno in zanesljivo medsebojno povezavo prek omrežja. Solvera Lynx omogoča inovativne rešitve za pametno upravljanje porabe energije, ki temelji na brezžični tehnologiji LoRaWAN.

Kako deluje?

Tehnologija LoRaWAN™ je nova rešitev za komunikacijo na dolge razdalje z nizko porabo energije in nizkimi stroški. Ta tehnologija omogoča prenos podatkov s preprostih naprav, senzorjev in aktuatorjev v skladu z mednarodnim odprtim standardom LoRaWAN™.

V omrežje povezujemo različne vrste naprav, ki nato ob nizkih stroških komunicirajo z različnimi programskimi aplikacijami.

Komercialni primeri uporabe sistemov podjetja Solvera Lynx temeljijo na inovativnih brezžičnih napravah dolgega dosega (ComBox.L®), ki prenašajo podatke do sistemov za upravljanje z energijo (EMS) delujočih na napredni programski platformi GemaLogic®, kjer se nato vsi podatki zbirajo, analizirajo in obdelujejo.

Kdo ima lahko korist od naših rešitev?

Naše rešitve na ključ so namenjene širokemu spektru poslovnih uporab. Tu navajamo zgolj nekaj primerov: energetika in komunalne storitve, telekomunikacije, nafta in plin, tovarne, stavbe in objekti, industrija, kmetijstvo, pametno mesto, transport in logistika.

Za naslednje projekte smo že omogočili rešitve, narejene po meri: pametni merilni sistemi (elektrika, plin, voda, zrak, obnovljivi viri energije), spremljanje količine (rezervoarji/cisterne za gorivo), različne metode analiz (kakovost zraka, temperatura, vlažnost), sledenje/lokalizacija in spremljanje stanja stroja.

Prednosti:

Z uvedbo novega sistema upravljanja porabe energije in uporabo naših inovativnih rešitev programske opreme (GemaLogic®) in strojne opreme (ComBox.L®) lahko pridobite naslednje prednosti:

  • Zmanjšanje porabe energije v prvem letu uvedbe rešitve za do 7 %.
  • Analiza za določanje vzorcev porabe, primerjavo preteklih podatkov in napovedovanje prihodnjih potreb po energiji.
  • Zmanjšanje izgub energije.
  • Zaščita pred nepričakovano porabo energije in opozarjanje v primeru naraščanja porabe energije.
  • Zmanjšanje emisij CO2.
  • Podpora pri uvedbi standarda ISO 50.001.

Prednosti Solvere Lynx v primerjavi s konkurenco:

  • Tehnologija LoRaWAN pokriva celotno mesto in nam omogoča namestitev komunikacijskih naprav tudi na težje dostopnih mestih.
  • Infrastruktura, ki je pripravljena na uporabo, zato bodo stranke lahko prihranile čas in denar, saj ni treba postavljati lastne infrastrukture.
  • Programsko in strojno opremo razvijamo znotraj podjetja, zato smo pripravljeni na skoraj vsak izziv upravljanja porabe energije, ki zahteva po meri narejene, edinstvene rešitve, usmerjene v prihodnost.
  • Realne izkušnje dela v najzahtevnejših industrijskih okoljih – negostoljubnih okoljih z visoko vsebnostjo vlage, ekstremnimi temperaturami in proizvodnjo, ki se razprostira na velikem območju, kjer je komunikacija LoRaWAN edina primerna izbira v primerjavi z običajnim žičnim sistemom ali 3G/4G omrežjem.