Oglasno sporočilo

Z Zdravstveno polico brez čakalnih vrst

Čas branja: 1 min
12.03.2018  16:50  Dopolnjeno: 12.03.2018 16:55
Z Zdravstveno polico brez čakalnih vrst

Zavarovanje Zdravstvena polica, ki ga ponuja Vzajemna, omogoča veliko več kot zgolj hitro obravnavo in zagotavlja lažji in hitrejši dostop do zdravstvenih storitev. Vzajemna za zavarovanca v celoti pripravi načrt zdravljenja in mu pomaga vse od začetka do zaključka zdravljenja. Organizirajo obisk pri zdravniku specialistu in poskrbijo za hitro organizacijo operativnega posega. Tako lahko zavarovanci hitro začnejo z zdravljenjem, pri čemer jim ni treba skrbeti za stroške.

V nadaljevanju vam predstavljamo primer 35-letne gospe, ki ima sklenjeno Zdravstveno polico z mesečno premijo 25,91 evra. Zaradi poškodbe kolena obišče svojega osebnega zdravnika. Ta jo napoti k specialistu ortopedu, ki jo na pregled naroči čez šest mesecev.

Vendar pa ima pri Vzajemni sklenjeno zavarovanje Zdravstvena polica, s kritjem specialističnih zdravstvenih storitev in operativnih posegov. Zato pokliče v njihov asistenčni center, kjer ji pregled v njihovi mreži uredijo v petih dneh. Pregled za samoplačnike stane 80 evrov, za gospo stroške pokrije zavarovalnica. Ortoped jo napoti na specialistični pregled MRI, na katerega se čaka povprečno 125 dni. V mreži Vzajemne preiskavo opravi v tednu dni. Zanj bi kot samoplačnica odštela 230 evrov, vendar stroške krije zavarovalnica.

MRI pregled pokaže poškodbo, potrebna bo operacija kolena, na katero je čakalna doba okoli 190 dni. V Vzajemni za gospo pridobijo tri ponudbe za operacijo – na njeno željo dve iz tujine in eno od slovenskega ponudnika. Za operacijo bi kot samoplačnica odštela okoli 1500 evrov. Izbere ponudnika, pri katerem pride na vrsto v dveh tednih. Po opravljeni operaciji gre zvečer že domov. Zavarovalnica stroške poravna neposredno izvajalcu.

Bistveni prednosti, ki ju nudi zavarovanje Zdravstvena polica, sta torej: poleg visokih cen storitev v samoplačniških ordinacijah se zavarovanci lahko izognejo tudi zelo dolgim čakalnim dobam v sistemu javnega zdravstva.

Več informacij o zavarovanju najdete na spletni strani Vzajemne ali pokličite na brezplačno številko 080 20 60.