Oglasno sporočilo

DIRIS Digiware predstavlja revolucijo pri merjenju električne energije

Čas branja: 2 min
04.04.2019  09:09
Dvajset let po tem, ko je trgu električnih meritev predstavil izjemno kvaliteten in uspešen DIRIS sistem, SOCOMEC ponovno uvaja svojo najnovejšo tehnološko inovacijo: DIRIS Digiware, popolnoma modularen in prilagodljiv sistem za merjenje in nadzor električne energije.
DIRIS Digiware predstavlja revolucijo pri merjenju električne energije
Foto: Bet_Noire

Kaj je DIRIS Digiware?

Enostavna rešitev za izgradnjo modularnega merilnega sistema. Sistem v najosnovnejši konfiguraciji sestavljajo prikazovalnik, napetostni modul, več tokovnih modulov in tokovni senzorji.

Bolj natančno, DIRIS Digiware modularni sistem temelji na:

  • Centraliziranem prikazovalniku in napetostni merilni točki - modulu za celoten merilni sistem.
  • Tokovnih modulih, povezanih preko Digiware bus (kabli z RJ45 konektorji) za merjenje porabe električne energije na najbližji točki do porabnikov. Vsak modul lahko meri enofazne in trifazne porabnike preko tokovnih senzorjev. Moduli imajo različno število neodvisnih tokovnih vhodov (3, 4 ali 6, odvisno od tipa modula).

Ti štirje elementi predstavljajo srce sistema. Za aplikacije, kjer prikazovalnik ni zahtevan, se uporabi DIRIS Digiware C-31 vmesnik, ki centralizira vse podatke. Vsi podatki Digiware modulov in oddaljenih enot se centralizirajo na enem ali več DIRIS G komunikacijskih vmesnikih. Vsak DIRIS G vmesnik vključuje WEBVIEW web server za prikaz električnih parametrov v realnem času in analizo podatkov o porabi električne energije.

Za oddaljene ali posamezne merilne točke se lahko uporabijo tudi DIRIS B-30 merilne enote z brezžično ali RS485 komunikacijo.

Številne prednosti sistema

  • Točnost meritev je v skladu s standardom IEC 61557 – 12: razred 0.5 za celoten sistem od 2 do 120% nazivnega toka (vključno s tokovnimi senzorji).
  • DIRIS Digiware omogoča določitev največjih porabnikov in neprestano prikazuje številne električne veličine iz katerih zlahka določimo napake na omrežju ali na porabnikih.
  • DIRIS Digiware je zelo fleksibilen in primeren tudi v prostorsko omejenih inštalacijah. Z uporabo razklopljivih tokovnih senzorjev ga lahko vgradimo v obstoječe inštalacije brez odklopa napajanja.
  • Številni lokalno izvedeni referenčni projekti.

Več informacij:

www.socomec.si

info.si@socomec.com