Oglasno sporočilo

Družbo BTC poganja zelena energija

Čas branja: 1 min
06.04.2018  12:38  Dopolnjeno: 06.04.2018 12:42
V prizmi trajnostnega razvoja nenehno večanje potreb sodobne družbe po energiji tako posameznike kot organizacije postavlja pred izziv učinkovite rabe energije. S pravimi pristopi lahko podjetja svojo okoljsko odgovornost unovčijo tudi za ustvarjanje prihrankov in s tem krepitev konkurenčne prednosti. Z izboljševanjem energetske učinkovitosti okolje razbremenjujejo tudi v družbi BTC, kjer so samo v letu 2017 izvedli 21 energetskih projektov in prihranili več kot 9.8 mio kWh energije.
Družbo BTC poganja zelena energija

V družbi BTC pod okriljem svojega družbeno in okoljsko odgovornega stebra poslovanja Misija: Zeleno svojo poslovno uspešnost uglašujejo z odgovorno držo do ljudi in okolja. »Z uvajanjem sodobnih tehnologij in drznostjo pri poslovnih odločitvah podjetju tlakujemo dolgoročno rast. O naši trajnostni naravnanosti priča dejstvo, da smo v letu 2017 iz obnovljivih virov energije proizvedli skoraj 1.9 mio kWh energije,« pojasnjuje Miha Mermal, direktor poslovne enote Misija: Zeleno v družbi BTC.

Kako izkoristiti nove tehnološke rešitve v industriji in energetiki ‒ kar je tema letošnjih 20. Dnevov energetike ‒ je vprašanje, ki si ga zastavljajo tudi v družbi BTC. Energetsko učinkovitost v podjetju uresničujejo s proizvodnjo energije iz obnovljivih virov ter z infrastrukturnimi vlaganji in posodobitvami opreme. K velikim energetskim prihrankom bistveno prispeva sistem ogrevanja Vodnega mesta Atlantis in Športnega centra Millenium z odpadno toploto družbe AquafilSLO, ki v kombinaciji z drugimi ukrepi podjetja na letni ravni zmanjšuje emisije ogljikovega dioksida za 2.201.000 kilogramov in tako prispeva k čistejšemu zraku v Ljubljani. V pričakovanju dobrih praks in navdiha za nadaljevanje lastnega trajnostnega razvoja družba BTC podpira tudi letošnje jubilejne 20. Dneve energetikov.