Oglasno sporočilo

Pomgrad privablja vrhunske strokovnjake

Čas branja: 1 min
10.04.2018  09:31  Dopolnjeno: 10.04.2018 09:34
Pomgrad privablja vrhunske strokovnjake

Skupino na vrhu katere je obvladujoča družba Pomgrad, d.d. sestavlja devet lastniško povezanih podjetij. Družba je specializirana za izvajanje in vodenje vseh vrst gradbenih projektov, med njimi tudi najzahtevnejših. Uvršča se med vodilna gradbena podjetja tako v Sloveniji kot regiji Adriatik, odlikuje pa jo strokovnost in zagotavljanje vrhunskih gradbenih rešitev ter celostna podpora projektom - od zasnove do izvedbe. S svojim sedežem v Murski Soboti ima družba nekaj več kot 600 zaposlenih, skupaj s hčerinskim podjetjem v tujini pa 780 zaposlenih. Od januarja letos družbo vodi novi predsednik uprave Iztok Polanič.

Pomgrad vstopa v leto 2018 z dobrimi poslovnimi rezultati in s prenosom več kot 70 odstotkov načrtovanega posla. Z vzpostavitvijo projektne pisarne, ki je v slovenski gradbeni panogi relativno nov pristop, v tujini pa že stalnica, v podjetju napovedujejo doseganje bistveno boljšega obvladovanja projektov tako v tehničnem, terminskem kot tudi v finančnem delu. Ker je slovenski trg relativno majhen se podjetje že pospešeno usmerja tudi na tuje trge. Na Hrvaškem so prisotni že nekaj let, lani, so tam prevzeli tudi lokalno gradbeno podjetje. Na področju internacionalizacije, pa je bil izjemen uspeh predvsem pridobitev posla za izgradnjo stanovanj na Švedskem.

Poleg širitve na tuje trge želi Pomgrad še naprej ostati vodilni igralec na domačem gradbenem trgu, kjer se je lani izkazal predvsem z gradnjo obrata Magna v Hočah, na katerem so kljub kratkih rokom uspel uresničevati pogodbene zaveze, celo v času zime. Poleg tega so lani dokončali tudi največji infrastrukturni projekt v zgodovini Pomgrada, to je prvo etapo avtoceste Draženci-Gruškovje.

V Pomgradu se dobro zavedajo tudi pomena skrbi za nadgrajevanje znanja in zavzetost zaposlenih, ob tem pa si prizadevajo privabljati tudi nove vrhunske strokovnjake. V ta namen so v podjetju ustanovili lastno akademijo, s katero imajo že nekaj prvih uspehov, v njej so že izšolali 30 gradbenih delavcev.