IKEA - švedska zgodba o uspehu iz prve roke

Čas branja: 2 min
10.07.2018  13:18  Dopolnjeno: 10.07.2018 13:56
Glavni govornik jubilejne 20. PKP Lars-Johan Jarnheimer bo razkril ozadje uspeha svetovne uspešnice Ikee.
IKEA - švedska zgodba o uspehu iz prve roke

Obveščaj me o novih člankih:  
Ikea dodaj
Ikea Group dodaj
Lars Johan Jarnheimer dodaj
Tele2 dodaj
Saab dodaj

Že dolgo je Ikea znana po svoji inovativni dejavnosti v tehnološko ne tako razviti pohištveni industriji. Kakšen pomen imajo za dolgoročno uspešnost tega podjetja trdna korporativna strategija, poslovne in funkcijske strategije ter kakšna je vloga menedžmenta bo razkril Lars-Johan Jarnheimer, prvi človek INGKA Holdinga, materinskega podjetja Ikee, ki je svojo poklicno pot začel prav v podjetju Ikea v Nemčiji.

"IKEA je fantastično podjetje. Srečen sem, da sem se lahko preizkusil v njem v številnih različnih vlogah že več let," pravi Lars-Johan Jarnheimer. »Zelo cenim kombinacijo podjetniškega duha in dolgoročne vizije. Veselim se možnosti, da skupaj z vsemi sodelavci IKEE dodatno prispevam k rasti in uspehu skupine« je povedal ob prevzemu funkcije predsednika IKEA Group pred tremi leti.

Kdo je Lars Johan Jarnheimer?

Lars-Johan je nekdanji predsednik uprave in glavni direktor Tele2 AB, evropskega telekomunikacijskega velikana, ki ima približno 14 millijonov strank v 9 državah. Je tudi nekdanji direktor trženja in prodaje v Saabu za skandinavske, baltiške in ruske trge ter član vrste upravnih odborov podjetij in ustanov, med drugim tudi na področju dobrodelništva.

Specialist za oblikovanje k potrošniku usmerjene organizacije, poslovnih modelov in njihovega preoblikovanja, vodenja ter zadovoljstva kupcev bo iz prve roke delil izkušnje in znanje, ki so privedle do dolgoročnega uspeha švedskega pohištvenega velikana.

Trenutni pomembni položaji v upravnih odborih

  • INGKA Holding B.V. - predsednik, matično podjetje podjetja IKEA, Nizozemska.
  • Egmont Int. Holding A/S, Danska - podpredsednik vodilnega medijskega podjetja v Skandinaviji
  • Qliro-group - predsednik največjega nordijskega podjetja za elektronsko poslovanje, ki kotira na borzi
  • Arvid Nordquist HAB. Predsednik. Proizvajalec kave. Agent za vodilne blagovne znamke, kot sta Kellogs, Ariel itd.
  • SAS AB. Vodilni skandinavski letalski prevoznik.

Iz programa konference:

  • Mahle, Gmbh: Naslonitev na dolgoročne scenarije je osnova za sprejemanje strateških in taktičnih odločitev v podjetju: Armin Messerer, direktor oddelka za mehatronske električne pogone in dodatno opremo (globalna odgovornost)
  • Uspešnost inovacijske dejavnosti v podjetju je odvisna od stabilnosti organizacijske kulture: Miha Škerlavaj, Norwegian Business School, Ekonomska fakulteta v Ljubljani
  • Kako hitre so in bodo spremembe v avtomobilski industriji: Ferdinand Dudenhöffer, Univerza Duisburg-Essen in direktor Centra za raziskave v avtomobilski industriji (CAR)
  • Evropa, Slovenija in jugovzhodna Evropa leta 2019: Veljko Bole, višji svetovalec, EIPF, Ljubljana

Celoten program je dostopen tukaj.

Na 20. Poslovno konferenco Portorož se lahko prijavite tukaj.