Spremembe so stalnica (r)evolucije

Čas branja: 2 min
23.07.2018  11:29  Dopolnjeno: 23.07.2018 11:34
Izšel je poletni Akademček, v katerem najdete pregled najboljših prispevkov, intervjujev in fotogalerij z dogodkov in konferenc, ki so zaznamovali prvo polovico leta.
Spremembe so stalnica (r)evolucije

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

»Buzzword« leta 2018 je in bo še naprej disrupcija. Kot je blockchain v tehnologiji ali pa Trump v politiki. K sreči se Finance Akademija ne ukvarja s političnimi, ampak poslovnimi trendi.

Kot je dejala Andreja Kodrin, članica investicijskega odbora evropskega sklada EFSI, slogan 35. Finančne konference "Vse je krasno, nič ni jasno" lepo opisuje trenutno dobro stanje, ki pa ga že izzivajo velike spremembe na številnih področjih. Eno izmed takšnih je marketing, kjer ni konsenza o tem, ali gre marketing skozi vnovično, tokrat tehnološko, revolucijo ali pa gre za kontinuum evolucije že minulih revolucij. Pa vendar so tehnološke inovacije zgolj digitalna orodja v rokah inovativnih podjetnikov, pa naj gre za najpodjetniške ideje, marketinško ali pa izvozno najodličnejša podjetja.

Na srečo sklepanja partnerstev, pridobivanja novih kupcev in izvajanja dejavnosti v mednarodnem poslovanju še vsaj nekaj časa ne bo zmogla opravljati vse hitreje razvijajoča se umetna inteligenca, ki se kaže kot najbolj disruptiven tehnološki trend 21. stoletja.

Ali kot je zapisal Janez Prašnikar: Ste se v zadnjih letih vsaj enkrat zadovoljno ozrli nazaj in brezskrbno pogledali v prihodnost?

Vse to in še več si preberite v poletnem Akademčku. Jesen bo vsekakor pestra!


Več iz teme: