Oglasno sporočilo

Borza je tudi za mala in srednje velika podjetja

Čas branja: 1 min
01.08.2018  11:14  Dopolnjeno: 01.08.2018 13:03
Borza je tudi za mala in srednje velika podjetja
Foto: lovelyday12

Predstavljate malo ali srednje veliko podjetje in bi želeli rast podpreti z novimi finančnimi viri, ki niso bančna posojila? Zakaj ne preko borze? Trenutek je pravi. EBRD z Ljubljansko borzo izvaja program podpore za uvrstitev malih in srednje velikih podjetij (MSP) na borzo. Zainteresirana MSP se lahko prijavijo do 31.8.2018 preko Ljubljanske borze. EBRD bo do trem izbranim podjetjem ponudil program brezplačne tehnične pomoči in svetovanja, ki bo trajalo do 18 mesecev.

Cilj programa je podpreti MSP pri dostopu do kapitalskega trga s prvimi javnimi ponudbami (IPO) ali izdajo podjetniških obveznic. Prijavijo se lahko različna MSP, na primer družinska podjetja, zasebna podjetja, ki iščejo dodatna sredstva, ali start-upi, ki ustvarjajo prihodek in iščejo svež kapital. Program je relevanten za podjetja v vseh dejavnostih, razen tistih v vojaški dejavnosti, tobačni industriji, igrah na srečo in finančnih storitvah. Izbrana podjetja bodo deležna svetovalske podpore s področja računovodstva, poslovnega načrtovanja in operativnih izboljšav, korporativnega upravljanja, komuniciranja in trženja, procesa prve javne ponudbe in pravnega svetovanja.

Vedrana Jelušić Kašić, regionalna direktorica EBRD za Hrvaško, Slovenijo, Madžarsko in Slovaško izpostavlja: “Program podpore za uvrstitev malih in srednje velikih podjetij na borzo je del EBRDjeve iniciative za mala podjetja, skozi katero EBRD vsako leto zagotavlja več kot 1,5 milijarde EUR za financiranje in razvoj preko 200.000 malih in srednjih podjetij. Veseli nas, da je bila Slovenija izbrana kot pilotna država za ta program, ki podpira poslovni potencial slovenskih malih in srednjih podjetij