Kako podjetje zaščititi pred spletnimi kriminalci?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
ikt   dodaj
Gartner dodaj
A1 Slovenija dodaj
Mikko Hypponen dodaj
F-Secure dodaj
 
Čas branja: 2 min
09.10.2018  15:17  Dopolnjeno: 09.10.2018 15:24
Strokovnjaki ocenjujejo, da bi morala poslovna okolja varovati okoli 90 odstotkov vseh podatkov, v povprečju pa jih ustrezno ščitijo le približno polovico.
Kako podjetje zaščititi pred spletnimi kriminalci?

Obveščaj me o novih člankih:  
ikt   dodaj
Gartner dodaj
A1 Slovenija dodaj
Mikko Hypponen dodaj
F-Secure dodaj

Analitsko podjetje Gartner ocenjuje, da bodo podjetja vseh velikosti letos za varnostne rešitve zapravila 96 milijard ameriških dolarjev. Več kot polovica podjetij bo poudarek dala prav naložbam v varnostne storitve. Dodaten pospešek tovrstnim storitvam je dala tudi že veljavna uredba GDPR. Težava podjetij je, da se čas pred odkritjem vdora podaljšuje. GDPR zdaj podjetjem nalaga, da morajo o morebitnem vdoru in kraji ali zlorabi osebnih podatkov državi, partnerjem in uporabnikom poročati v 72 urah.

Skrb za informacijsko varnost je tako danes ena prioritet vsakega podjetja. Naloga tistih, ki skrbijo za obrambo, je vsak dan težja, le redka podjetja pa lahko z gotovostjo trdijo, da so ji kos.

9. novembra bomo na brezplačnem dogodku Pogled v prihodnost kibernetske varnosti. Ste pripravljeni?, ki ga na Poslovni akademiji organiziramo v sodelovanju z A1 Slovenija, med drugim predstavili prihajajoče trende kibernetske varnosti, govorili bomo o tem, kaj prinaša prihodnost, kako se ustrezno pripraviti in zaščititi, kje so podjetja ob vdoru v IT-okolje najbolj ranljiva, kakšne so lahko finančne posledice, če ne odreagirate pravočasno, in o tem, kako umetna inteligenca spreminja kibernetsko varnost.

Z nami bo Mikko Hypponen, svetovno priznan strokovnjak na področju računalniške varnosti in vprašanj zasebnosti, vodja raziskovalcev pri podjetju F-Secure iz Finske.

Hypponenove raziskave so bile objavljene v časopisih in revijah, kot so New York Times, Wired in Scientific American. Je priznan predavatelj na univerzah, kot so Stanford, Oxford in Cambridge. Revija PC World ga je uvrstila med 50 najpomembnejših ljudi na spletu, uvrščen pa je tudi na seznam 100 najboljših mislecev.

Z njim smo se že pogovarjali o pomenu zagotavljanja ustrezne informacijske varnosti za podjetja; kaj je povedal, lahko preberete tukaj >

Svoje izkušnje, znanje in napotke bodo z nami delili tudi Milan Gabor, etični heker in strokovnjak za informacijsko varnost ter lastnik in direktor podjetja Viris, Marko Kašić, vodilni ICT-inženir v A1 Slovenija, Paweł Rybczyk, vodja razvoja poslovanja v regiji CEE in CIS v poljskem podjetju Wallix, Darren Gale, direktor oddelka za visoko donosne trge v podjetju Vectra Networks v Angliji, in Gregor Osterman, sistemski administrator iz GEN-I.