»Eksotika« detektivskega dela

Čas branja: 1 min
17.10.2018  08:37
»Eksotika« detektivskega dela

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Beseda detektiv ima še vedno eksotičen prizvok, daje asociacijo na prevaro in skrivnosti. Detektiv lahko opravlja le naloge, ki mu jih dovoljuje zakon, delovati mora diskretno in profesionalno.

Naše podjetje opravlja predvsem naslednje naloge: pridobiva informacije o dolžnikih in njihovem premoženju, o predmetih, ki so pogrešani ali izgubljeni, o spoštovanju konkurenčne prepovedi in konkurenčne klavzule, o zlorabah pravice do zadržanosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe, zlorabah uveljavljanja pravice do povračila stroškov prevoza na delo in z dela, dela pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog ter o drugih disciplinskih kršitvah.

Detektiv lahko vroča pošiljke naslovnikom, lahko svetuje fizičnim in pravnim osebam na področju preprečevanja kaznivih ravnanj ter načrtuje in izvaja zaščito poslovnih skrivnosti. Pri svojem delu lahko zbira podatke od oseb ali iz javno dostopnih virov, pridobiva podatke iz evidenc in uporablja tehnična sredstva (npr. fotoaparat). Posebni del detektivskega dela je osebna zaznava, kar je znova eksotična beseda, ki dejansko pomeni sledenje določeni osebi ali predmetu.

Vse več podjetij se odloča za sodelovanje z detektivi predvsem na področju disciplinskih kršitev in na področju zadržanosti z dela zaradi bolezni ali poškodbe. Veliko podjetij uporablja to kot preventivo, torej da ne pride do povečanega obsega bolniških odsotnosti in naročajo kontrole bolniških odsotnosti za vse zaposlene, nekateri pa želijo s tem zmanjšati množična odhajanja na bolniški dopust.

Več si preberite na: www.gdes.eu


Več iz teme: