Podjetnikom prijazen računovodski servis

Čas branja: 1 min
17.10.2018  08:36
Z našo pomočjo do nižjih stroškov, nižjih davkov in povečanja prodaje.
Podjetnikom prijazen računovodski servis
Foto: echoevg

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Vizija računovodstvo d.d. je največji računovodski servis v Sloveniji s 14 poslovalnicami po vsej državi. Zaposlujejo več kot 100 sodelavcev. Poslovanje so pred leti razširili tudi v Srbijo, kjer delajo na petih lokacijah in zaposlujejo 50 sodelavcev.

»V Sloveniji sodelujemo z več kot 2000 poslovnimi partnerji, katerim nudimo širok nabor računovodskih storitev, poslovno in davčno svetovanje. Vsak naročnik ima svojega skrbnika - računovodja, ki za stranko skrbi v celoti: od osnovnega knjiženja, obračuna davkov, plač do izdelave bilanc in tekočega svetovanja« nam je zaupala gospa Katarina Ložar, pomočnica direktorice.

Spekter njihovih strank je zelo raznolik in odraža dejansko stanje na trgu. Veliko naročnikov je manjših podjetij in samostojnih podjetnikov najrazličnejših dejavnosti. Vedno več potreb po zunanjem računovodstvu pa imajo tudi večja podjetja, ki prav tako v celoti predajo računovodstvo ali pa samo del: obračune plač, obračune davkov, izdelavo poročil, bilanc, nadzor internega knjigovodstva, poslovno in davčno svetovanje… Vedno več velikih korporacij pa se odloča za njih na področju kontrolinga, ki se začne že s samo racionalizacijo računovodskega oddelka.

Ložarjeva nadaljuje, da so se zaradi velikosti njihovega podjetja in velikega števila sodelavcev lahko maksimalno prilagodili različnim potrebam in profilom naročnikov. Nekateri sodelavci so specializirani za večje stranke, kjer se je potrebno posebej prilagoditi naročniku pri njegovih zahtevah, programu, načinu dela, jeziku komunikacije ipd. Drugi so svoje storitve naravnali na želje majhnih podjetnikov tudi s ponudbo spletnega programa, poenostavitve dela za naročnika. Poseben oddelek pa tako skrbi za naročnike v negospodarstvu, društvih in zavodih.

Vizija računovodstvo d.d. je tako že danes z eno nogo v prihodnosti. Spremljajo in sledijo najsodobnejšim trendom elektronskega poslovanja. S spletnim poslovanjem in povezovanjem njihovih naročnikov omogočajo brezpapirno poslovanje ter on line vpogled v njihove podatke in poslovanje. Kot zaključi Ložarjeva: »Verjamemo, da se bo trend digitalizacije v prihodnje še nadaljeval. To je vsekakor prednost tako za naročnike kot nas izvajalce, ker se delo in stroški ne bodo več podvajali. Kljub temu ne stremimo k popolni digitalizaciji, če le ta predstavlja večjo oviro kot prednost. Stankam ponudimo personalizirane rešitve prilagojene njihovim žejam in procesom.«


Več iz teme: