Izplačila in vplačila med družbo in družbeniki: katere davke moramo poznati

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
davki   dodaj
inšpekcije   dodaj
podjetja   dodaj
Finančna uprava RS dodaj
 
Čas branja: 3 min
18.10.2018  09:25
Izplačila in vplačila med družbo in družbeniki: katere davke moramo poznati

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
davki   dodaj
inšpekcije   dodaj
podjetja   dodaj
Finančna uprava RS dodaj

Za leto 2018 se pričakuje pri d. o. o. precej več dobička kot v prejšnjih letih, ko je bila še kriza. Zato je treba optimizirati davke oziroma lastnikom/direktorjem d. o. o. svetovati, kako si denar iz d. o. o. izplačati in pri tem plačati čim manj davka.

Kaj pa si lahko lastnik/direktor iz d. o. o. izplača: dobiček, posojilo, tudi kak drugi dohodek, kaj narediti z lastnimi deleži in prikritim izplačilom ...?

Glavna značilnost d. o. o. je, da ima družba na računu denar, vendar ga lastnik/direktor ne sme porabiti za lastne namene in je treba iskati poti, kako lahko pride do tega denarja s čim manj davka. Na to pa je treba misliti že danes, torej pred koncem leta 2018.

Furs je napovedal poostren nadzor nad raznimi izplačili med lastniki družb (družbeniki) in družbo. Ob koncu leta je takih izplačil še več, zato je treba poznati davke.

Družba družbenikom na primer na koncu leta izplača dobiček, družbenik svojemu podjetju proda lastne deleže, družbenik lahko da družbi posojilo ali si vzame posojilo, družba pa mu plačuje obresti (ali nasprotno), družbenik za družbo opravlja storitve, družbenik je navsezadnje v družbi tudi zaposlen. Prikazali bomo tudi obdavčitev vplačil družbenikov v družbo.

Na seminarju Izplačila in vplačila med družbo in družbeniki: katere davke moramo poznati, ki bo potekal 25. oktobra v Ljubljani, bomo predstavili različne vrste izplačil med družbo in družbenikom, kaj je optimalno, kakšna je njihova obdavčitev. V ospredju bodo tudi možnosti glede zavarovanja družbenikov, možnosti prodaje oziroma odsvojitve deležev in tudi kaj pomeni odločitev o prenehanju družbe.

Program seminarja » Kotizacija in ugodnosti »


Več iz teme: