Preventivni pregled vam lahko reši življenje

Čas branja: 1 min
24.10.2018  06:41
Ob psihičnih in fizičnih naporih, ki jih od nas zahteva hiter utrip sodobne družbe, je dobro da naše telo redno pregledujemo. Zdravje je nenazadnje najvišja vrednota, na katero pa pogosto pozabimo.
Preventivni pregled vam lahko reši življenje
Foto: metamorworks

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  
Barsos dodaj
Simon Vrhunec dodaj

Tako kot naj bi enkrat letno na pregled odpeljali avto, je priporočljivo na 2 do 5 let opraviti tudi preventivni oz. menedžerski pregled. Menedžerji so pogosto bolj izpostavljeni stresu, zaradi preobilice dela pa tudi redkeje poiščejo zdravniško pomoč. A z zgodnjim odkrivanjem je mogoče preprečiti kronične bolezni, zato v ambulantah Medicinskega centra Barsos, prvega zasebnega centra v Ljubljani s 25-letno tradicijo, vrhunski strokovnjaki opravljajo tudi menedžerske preglede, v okviru katerih enega menedžerja pregleda sedem vrhunskih specialistov v enem popoldnevu. »Glavni pomen rednih zdravstvenih in menedžerskih pregledov, ki jih izvajamo, je s pomočjo skupka različnih diagnostičnih preiskav dovolj zgodaj odkriti spremembe v telesu, ki navzven še ne kažejo nobenih znakov ter lahko postopoma privedejo do razvoja bolezni,« razloži direktor Barsosa Simon Vrhunec in doda, da se vse preiskave v sklopu preventivnih menedžerskih pregledov izvedejo v prostorih njihovega medicinskega centra, rezultati pa so znani še isti dan.

Pregledi priporočljivi za vse

Vrhunec meni, da so menedžerski pregledi priporočljivi za vse, ki opravljajo stresno delo, so na vodstvenih položajih in so starejši od 30 let. »Enako velja tudi za vse starejše od 40 let, ne glede na njihovo delovno mesto,« še dodaja direktor Medicinskega centra Barsos. V razvitem svetu so tovrstni menedžerski pregledi že nekaj običajnega, vedno bolj pa so o pomenu zdravega načina življenja in ohranjanja zdravja osveščeni tudi Slovenci.


Več iz teme: