Kibernetska nevarnost preži na vsakogar

Čas branja: 2 min
25.10.2018  07:18
Kibernetska nevarnost preži na vsakogar

Več iz teme:  
A1 >
Obveščaj me o novih člankih:  
A1 dodaj

Kibernetska varnost ni več tema, s katero se ukvarjajo samo največja podjetja. Pozornosti ji posveča vse več podjetij, saj lahko vdori močno vplivajo na normalno delovanje podjetja in so zato lahko tudi zelo dragi. Po globalnih podatkih povprečen vdor podjetje stane med 3,5 in 4 milijone ameriških dolarjev.

Poskrbite za varnost podjetja v kibernetskem okolju

V kibernetsko varnost je zato smiselno vlagati in poskrbeti, da poslovanje podjetja ne bo trpelo. Nenazadnje ob kibernetskem napadu ni ogroženo samo nemoteno poslovanje vašega podjetja, ampak tudi vaših strank, ki zaradi vaše nezmožnosti zagotavljanja storitev ali produktov kot posledice napada prav tako lahko utrpijo škodo.

Če niste vešči zagotavljanja varnosti v kibernetskem okolju, lahko skrb za kibernetsko varnost prepustite strokovnjakom. A1 vam lahko pomaga pri tem, saj je v zadnjih letih močno okrepil ekipo, ki skrbi za informacijsko varnost. Obenem je A1 poslal tudi distributer in ponudnik številnih naprednih varnostnih rešitev in storitev, ki skrbijo za miren spanec zaposlenih in lastnikov tako v majhnih kot velikih slovenskih podjetjih.

Varnostne rešitve na ključ

S spremembami v delovnih okoljih, ki postajajo vse bolj dinamična in v katerih zaposleni za delo uporabljajo tudi svoje naprave, je vse težje zaščiti vsakega uporabnika v splet povezanih naprav posebej. Hkrati zaščita ne sme biti v breme niti uporabnikom niti administratorjem, kar delo še dodatno oteži. A1 zato ponuja poenoteno rešitev za upravljanje z grožnjami in požarni zidovi naslednje generacije, imenovano STORMSHIELD Network Security. Rešitev je osnovana na aktivnem sodelovanju med varnostnimi pogoni vseh rešitev, ki jih uporabljate. S STORMSHIELD Network Security lahko zaščitite rabo spleta brez padca učinkovitosti, ko so aktivirane vse varnostne funkcije, rešitev pa se povsem prilagodi potrebam vaše panoge.

Večina napadalcev v informacijsko-komunikacijsko infrastrukturo podjetij vstopi skozi omrežje, zato jim je treba tam tudi postaviti prepreke. A1 v ta namen ponuja platformo za kibernetsko varnost Vectra, ki na hiter in učinkovit način zaustavi napadalce v omrežju. Prinaša vidljivost napadov v realnem času in zbira vse podrobnosti o napadu, kar skrbniku IKT-infrastrukture v podjetju omogoča hitro sprejemanje ukrepov za kar najučinkovitejše zmanjševanje posledic napada.

A1 ponuja še WALLIX Bastion, centralizirano rešitev za zavarovanje privilegiranega dostopa in nadzorovanje privilegiranih sej. Rešitev zagotavlja revizijske sledi, ki jih ni mogoče spreminjati, in analize vedenja o aktivnostih privilegiranih uporabnikov. Ti viri so uporabni pri sprejemanju varnostnih odločitev in lahko pomagajo preprečiti širjenje zlonamerne programske opreme na druge sisteme.

Poleg tega so v ponudbi A1 tudi mnoge druge varnostne rešitve, kot so protivirusni programi, storitve v oblaku in rešitve za shranjevanje varnostnih kopij. Z varnostnimi rešitvami A1 ste lahko v kibernetskem okolju brezskrbni ter osredotočeni na poslovanje in razvoj vašega podjetja.

Več na www.a1.si/velika-podjetja/resitve/varnostne-resitve


Več iz teme:  
A1 >