EcoLex Life: »OKOLJE POTREBUJE NAŠO ODGOVORNOST«

Čas branja: 1 min
02.11.2018  07:36  Dopolnjeno: 02.11.2018 07:40
EcoLex Life: »OKOLJE POTREBUJE NAŠO ODGOVORNOST«
»Tudi udeleženci mednarodne EcoLex Life konference so pritrdili, da nezadostna okoljska ozaveščenost gospodarskih subjektov predstavlja tveganje za nastanek okoljske škode, za katero v Sloveniji primanjkuje ustreznih zavarovalnih produktov.«
Foto: katja kodba

Več iz teme:  
Obveščaj me o novih člankih:  

Pomanjkljiva ozaveščenost gospodarskih subjektov glede zahtev instituta okoljske odgovornosti, še posebej njegovega temeljnega načela »onesnaževalec plača«, je bil glavni razlog za snovanje projekta EcoLex Life. Ta v Sloveniji poteka kot ozaveščevalna kampanja pod sloganom »Okolje potrebuje našo odgovornost« vse do konca leta 2019. Ključni cilj projekta je povezovanje in opolnomočenje vseh deležnikov na področju okoljske odgovornosti, predvsem podjetij, ki izvajajo poklicno dejavnost, ki lahko povzroči okoljsko škodo, odločevalcev in nevladnih organizacij.

»Nosilci projekta smo v preteklem letu že zasnovali platformo z vso okoljsko zakonodajo in podrobnejšo predstavitvijo Direktive o okoljski odgovornosti ter vzpostavili dialog med zainteresiranimi deležniki in ciljnimi javnostmi. Sprotno ažuriranje okoljevarstvene zakonodaje s čistopisi ter komentarji ključnih predpisov uporabnikom približuje okoljsko zakonodajo ter jim omogoča enostavno sledenje spremembam na tem področju,« pojasnjuje Zlata Tavčar, vodja projekta EcoLex Life in direktorica podjetja Tax-Fin-Lex d.o.o. Na portalu je že več kot 2.000 predpisov, v povprečju ima mesečno 2.400 uporabnikov in 3.700 ogledov.

Projekt se nadaljuje z razvojem interaktivnih on-line orodij, ki bodo podjetjem pomagala prepoznati in obvladovati tveganja za nastanek okoljske škode.


Več iz teme: