Si želite širiti posel na avstrijski trg? Mi vam povemo, kako

Čas branja: 1 min
07.11.2018  13:30  Dopolnjeno: 07.11.2018 13:32
Večji trg, odskočna deska za nemški in druge srednjeevropske trge, manj birokracije ter strokovna in finančna pomoč. To so ključni dejavniki pri ustanavljanju podjetja v Avstriji, ki privlačijo slovenske poslovneže.
Si želite širiti posel na avstrijski trg? Mi vam povemo, kako

Obveščaj me o novih člankih:  

Zanimanje za odpiranje podjetij čez avstrijsko mejo se v zadnjih letih izredno povečuje. Slovenci svoje poslovne poti širijo v Avstrijo. Pa vendar se porajajo dvomi in želja po nasvetih, kako se tega najbolje lotiti.

22. novembra 2018 bo med 10. uro in 12.30 potekal brezplačni dogodek, na katerem nam bodo poznavalci avstrijskega trga razkrili uporabne informacije o ustanavljanju podjetja pri severnih sosedih. Dogodek na Poslovni akademiji Finance organiziramo v sodelovanju z ABO, avstrijsko poslovno agencijo, ki se ukvarja s profesionalnim svetovanjem poslovnim subjektom, ki želijo vstopiti na avstrijske trge. Podjetje ABA je tako ponudilo svetovanje in pomoč že več kot 344 internacionalnim podjetjem ter pripomoglo k vzpostavitvi poslovnih investicij v skupnem seštevku kar 723,85 milijona.

Poslovne in raziskovalne priložnosti, ki jih ponujajo naši sosedje čez mejo, bosta predstavila tako Marion Biber, direktorica za južno Evropo iz podjetja ABA – Invest in Austria, kot tudi svetovalec v podjetju BABEG – Družba za spodbujanje investicij na Avstrijskem Koroškem, ki meni, da še vedno obstaja prostor za ideje o visokotehnološkem poslovanju na Koroškem.

Direktor za poslovni razvoj v podjetju CTR, gospod Heimo Müller, nam bo v pogovoru razsvetlil in pomagal spoznati to okolje, kjer nastajajo številne tehnološke inovacije. Gospa mag. Petra Lahofer, vodja tima za financiranje v podjetju BDO Consulting Gmbh, bo govorila tudi o samem financiranju raziskav na avstrijskih tleh.

Izkušnje s poslovanjem bosta z nami delila uspešna slovenska podjetnika: Marko Lotrič, ustanovitelj in generalni direktor podjetja Lotrič Meroslovje, in Janez Bensa, glavni izvršni direktor in partner v podjetju Parsek.

Udeležba je brezplačna, prijava in dodatne informacije na www.invest-austria.si.