Kam nas pelje prihodnost mobilnosti?

Čas branja: 1 min
07.11.2018  13:34  Dopolnjeno: 07.11.2018 13:43
Potrebe po čim večji mobilnosti v današnji družbi izjemno prevladujejo. Električna vozila brez voznika so postala bližnja prihodnost. Oblikuje se namreč trilateralna testna regija za električna vozila brez voznika oz. z vgrajenim voznikom.
Kam nas pelje prihodnost mobilnosti?

Obveščaj me o novih člankih:  

Kakšni so torej infrastrukturni izzivi, razvoj nacionalnih okvirjev in kje se skrivajo zdajšnje in prihodnje priložnosti za podjetja v regiji? Vse to in še več bo v ospredju 2. konference Moving Slovenia, ki bo pod naslovom Prihodnost mobilnosti potekala v torek, 20. novembra 2018, v dvorani Kongresnega centra Brdo pri Kranju.

V pogovoru o prihodnosti mobilnosti električnih vozil brez voznika, o infrastrukturnih izzivih in razvoju nacionalnih okvirjev bodo svoje mnenje med drugim podali Jost Bernasch, direktor podjetja ALP.Lab GmbH, Daniel Avdagič, direktor AV Living Lab, Marko Gorjup, direktor Skupine TPV in dr. Michael Nöst, MBA, dipl. ing., član uprave, A3PS and Digi-Trans Association.

Na kaj naj bodo podjetja v regiji pozorna in kakšne so torej njihove priložnosti v regiji, kakšna sta rast in razvoj povezanih panog ter kaj prinašajo trendi in najnovejše tehnologije, bodo razkrili podpredsednik za korporativno strategijo v podjetju AVL LIST GmbH, Georgom Listom, dr. Matjaž KORMAN, vodja oddelka Integracija lastnosti in funkcij ter zrelostna stopnja Audijevih električnih vozil, AUDI AG, mag. Karin TAUSZ, višja vodja za mobilne rešitve, MAGNA STEYR Fahrzeugtechnik AG & Co KG in Werner MÜLLER, dipl. ing., vodja sveta CNL za trajnostno logistiko.

Kakšen vpliv ima prihodnost transporta na klasične sisteme potniškega prevoza, nam bodo ob zaključnem pogovoru predstavili tudi direktor podjetja Nomago, mag. Sandi Brataševec, mag. Sebastian Sperker, direktor Rail Cargo Carrier, kot tudi dr. Alfred Veider, dipl. ing., direktor Thales Austria GmbH, in gospod Johannes Lieberman, projektni koordinator projekta auto.bus-Seestandt, Vienna Public Transportation.

Prisluhnite priznanim domačim in tujim strokovnjakom in si rezervirajte svoje mesto na konferenci že danes. Udeležba je brezplačna. Prijava in druge informacije na www.moving-slovenia.si.

Dogodek poteka v organizaciji Poslovne akademije Finance in Advantage Austria.