Kakšna prihodnost čaka slovensko gospodarstvo?

Čas branja: 1 min
07.11.2018  13:46  Dopolnjeno: 07.11.2018 13:48
Razumeti, kam se bo čedalje bolj kompleksen svet obrnil jutri, je ključnega pomena pri oblikovanju novih podjetniških strategij – in ne samo strategij, temveč tudi podjetniških ravnanj v zelo bližnji prihodnosti, morda že jutri.
Kakšna prihodnost čaka slovensko gospodarstvo?

Obveščaj me o novih člankih:  

Še pred kratkim smo mislili, da bomo morda dobili EU dveh hitrosti, danes se zdi, da dobivamo EU, v kateri imajo svoje zaveznike na eni strani Amerika, na drugi pa Rusija in Kitajska, medtem ko je Nemčija, največji gospodarski partner Slovenije, vse bolj osamljena v pogledu na to, kakšna naj bo EU v prihodnje.

27. novembra 2018 bomo tako s priznanimi domačimi in tujimi govorniki v Grand hotelu Union v Ljubljani pod drobnogled vzeli strukturne geopolitične in ekonomske transformacije, ki se dogajajo v svetu, njihov vpliv na prihodnost vseh nas, še zlasti pa na slovensko gospodarstvo. Poskušali bomo izvedeti, kje bo v novi konstelaciji sil Slovenija in njeno tako zelo v izvoz usmerjeno gospodarstvo. Kdo bodo naši prijatelji in kupci? Isti kot zdaj? Ali pa se moramo pripraviti na nekaj povsem novega, ne nekoč v prihodnosti, temveč že jutri?

O novi politiki EU bo spregovoril osrednji govornik Luuk van Middelaar, priznani nizozemski politični teoretik, zgodovinar, profesor, ki predava na Univerzi v Leidnu in Louvain-la-Neuve (UCL) ter avtor nagrajenega dela The Passage to Europe.

Prihodnosti EU se bosta dotaknila tudi Zoran Stančič iz predstavništva evropske komisije v Sloveniji in redni profesor na ekonomski fakulteti, dr. Mojmir Mrak. Svoje perspektive bosta dodala še mag. Alenka Suhadolnik, generalna direktorica za gospodarsko in javno diplomacijo, ministrstvo za zunanje zadeve, in mag. Sibil SVILAN, predsednik uprave SID banke. Slovenski in mednarodni pogled v prihodnost pa nam bo odkril Boštjan Šefic, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve. Z nami bo tudi Andrej Bertoncelj, minister za finance RS.

Udeležba je brezplačna, prijava in dodatne informacije pa so vam na voljo na www.sticisce-znanja.si

Organizatorja dogodka sta SID banka in Poslovna akademija Finance.