Oglasno sporočilo

25-let delovanja Eko sklada

Čas branja: 1 min
19.11.2018  14:31
Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad, v letu 2018 zaznamuje 25-letnico delovanja.
25-let delovanja Eko sklada

Eko sklad že več kot četrt stoletja spodbuja naložbe v zeleno prihodnost in sicer nudi ugodne kredite tako za občane, podjetja kot občine. Krediti so lahko namenjeni za naložbe za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, zmanjšanje onesnaževanja zraka, gospodarjenje z odpadki, varstvo voda in učinkovito rabo vode ter za odvajanje odpadnih vod in oskrbe s pitno vodo.

V javnosti je Eko sklad najbolj poznan po subvencijah za učinkovito rabo energije, ki so na voljo občanom že od leta 2008, od letos pa tudi za podjetja. Možna je pridobitev nepovratnih sredstev in kredita hkrati.

Poleg tega pod okriljem Eko sklada deluje mreža ENSVET, mreža energetskih pisarn po celi Sloveniji, kjer energetski svetovalci občanom nudijo brezplačne energetske nasvete. V zadnjih letih se izvajajo tudi posebni ukrepi za reševanje energetske revščine.

Eko sklad spodbuja tudi aktivnosti za ozaveščanje prebivalstva, in sicer podpira različne posvete, delavnice in dogodke na področju varstva okolja ter dodeljuje nepovratne spodbude za projekte, ki jih izvajajo nevladne organizacije.

Informacije o tem kako spodbude pridobiti, poiščite na njihovi spletni strani www.ekosklad.si, brezplačne nasvete za izvedbo svoje naložbe pa v najbližji pisarni energetske svetovalnice ENSVET.

Ob tej 25-letnici Eko sklada smo pripravili razstavo fotografij primerov dobrih praks okoljskih naložb, izvedenih s pomočjo spodbud Eko sklada. Fotografije z razstave so dostopne na Instagramu Eko sklada.