Oglasno sporočilo

Slovenski podjetniški sklad

Čas branja: 1 min
05.12.2018  11:30
Slovenski podjetniški sklad (SPS) je javna finančna institucija Republike Slovenije, ustanovljena z namenom zagotavljanja boljšega dostopa mikro, malim in srednje velikim podjetjem do ugodnih finančnih virov na trgu.
Slovenski podjetniški sklad

Oblike finančnih spodbud SPS-a:

  1. Garancije za zavarovanje bančnih kreditov s subvencijo obrestne mere omogočajo MSP-jem hitrejše, lažje, predvsem pa cenejše pridobivanje bančnih kreditov za obratna sredstva ali večje investicije. Bančni kredit zavarovan z garancijo SPS-a je za podjetja ugodnejši zaradi nižjih zahtev po zavarovanju, nižjih obrestnih mer, daljše ročnosti kredita in možnosti koriščenja moratorija pri vračilu kredita, stroški odobritve garancije pa se ne zaračunavajo.
  2. Mikrokrediti predstavljajo neposredne kredite SPSa manjših vrednosti, ki so namenjeni za manjše investicije in obratna sredstva ter na ta način omogočijo nemoteno tekoče poslovanje. Njihova pridobitev je enostavna in hitra, prav tako so zelo ugodni (nižja obrestna mera, možnost koriščenja moratorija, daljša ročnost) in brez stroškov odobritve.
  3. Zagonske spodbude so na voljo inovativnim start up podjetjem oziroma tistim, ki svojo podjetniško pot šele začenjajo. Namen tovrstne finančne linije je, da se spodbudi ustanovitev in zagon mladih podjetij z nepovratnimi oblikami spodbud, ki so najprimernejše za nastajajoča podjetja v zgodnji, najbolj ranljivi fazi.
  4. Semenski in tvegan kapital sta namenjena mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom globalne rasti.
  5. Posebne spodbude so namenjene specifičnim ciljnim skupinam, pri katerih se izkazuje vrzel pri dostopu do potrebnih finančnih sredstev.

Spremljajte razpise in preverite ugodnosti posameznih produktov na: www.podjetniskisklad.si/sl/razpisi.

Prijavite se na e-novice in obveščali vas bomo o novostih!