Kaj smo odnesli z letošnje PKP?

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
 
Čas branja: 1 min
14.12.2018  09:30  Dopolnjeno: 14.12.2018 09:48
Kako upravičen je bil precejšnji optimizem osrednjih govornikov letošnje PKP, bomo videli na naslednji, že 21. Poslovni konferenci Portorož novembra 2019.
Kaj smo odnesli z letošnje PKP?
Foto: Aleš Beno

Obveščaj me o novih člankih:  

»Poslovna konferenca Portorož (PKP) je vedno sledila gospodarskim trendom. Teme, ki smo jih na konferenci obravnavali, so šle od privatizacije, globalizacije, krize do pokriznega ravnanja podjetij in držav,« je na srečanju z novinarji povedal Janez Prašnikar, predsednik programskega sveta Poslovne konference Portorož, ki jo že 20 let organizirata Časnik Finance in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani.

Veliko znanj, velika imena

»Na Poslovni konferenci smo s premnogimi napori in ob sodelovanju mnogih ljudi in organizacij znali kot govorce na PKP pritegniti ljudi, kot sta Bill Clinton in Joschka Fischer, mnogo mednarodnih politikov, menedžerjev in znanstvenikov nas je že počastilo,« pa je v komentarju zapisal Peter Frankl.

Tudi letos so osrednji govorniki postregli s svojim pogledom v bližnjo prihodnost kot tudi na trenutno stanje gospodarstva.

Vsakoletno merjenje gospodarskega utripa

Gospodarstvo je veliko bolj zdravo kot pred prejšnjo krizo; ohlajanje gospodarskega okolja se sicer krepi, s tem se zmanjšuje tveganje pregrevanja, večje nove krize pa (še) ni na obzorju, je ugotavljal ekonomist Veljko Bole.

O nadaljnjem optimizmu priča tudi dejstvo, da »60 odstotkov menedžerjev pravi, da bo gospodarska rast v prihodnjih letih naraščala,« je povedal Martin Železnik, revizor, direktor in član uprave PricewaterhouseCoopers.

Nasveti tistih, ki so v poslu najbolj uspeli

Kaj pa slovenskim poslovnežem svetuje šef Ikee? Eden najpomembnejših nasvetov je: svet se spreminja s svetlobno hitrostjo. Ne bodite v zankanju, to vas lahko ubije! In vedno, vedno ostanite v stiku s strankami. Poleg tega bodite vedno pravočasni, pokličite nazaj, ne lažite in – nikoli ne parkirajte na mestu svojih strank!

Predvsem pa mora vodstvo nadzirati trende, ki lahko vplivajo na podjetje, pravi Susanne Stormer iz družbe Novo Nordisk. »Disrupcije pač pridejo v različnih oblikah.«

Tudi prihodnje leto v Portorožu

Časnik Finance in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani bosta prihodnje leto Poslovno konferenco Portorož popeljala v tretje desetletje obstoja. Enaindvajseta PKP bo 14. in 15. novembra v 2019 kot vedno v Portorožu.

Več člankov o PKP najdete na tej povezavi.