Kaj prinaša januar na področju davkov, financ in računovostva

Čas branja: 3 min
20.12.2018  15:34  Dopolnjeno: 20.12.2018 16:28
Leto se zaključuje, januarja bomo znova na startni črti in v iskanju informacij, ki nam bodo v pomoč pri našem delu. Nova sveža znanja boste dobili na izbranih dogodkih Poslovne akademije
Kaj prinaša januar na področju davkov, financ in računovostva

Obveščaj me o novih člankih:  

Začnite leto 2019 oboroženi z novimi znanji s področja davkov, računovodstva in financ! Preverite datume in teme januarskih seminarjev, ki jih organizira Poslovna akademija Finance.

22. januarja 2019 – Uporaba novosti DDV in ukinitev nekaterih administrativnih omejitev v letu 2019.

Novembra 2018 je bila sprejeta novela Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1). Določene novosti se uporabljajo že od 1. 12 2018, z drugimi se bomo srečali z januarjem 2019. Spremembe se nanašajo na poslovanje s kuponi, digitalne storitve, ukinitev določenih administrativnih obremenitev ter spremembe obrestne mere v primeru naknadnih popravkov DDV.

Prijava do 15. januarja vam omogoča do 30 % popusta.

25. januarja 2019 – Pravni, socialni in davčni vidik napotenih delavcev na delo v tujino: uporaba novih predpisov

V državnem zboru so trenutno (sredina decembra 2018) v obravnavi novosti zakona o čezmejnem izvajanju storitev, ki bodo predvidoma sprejete do novega leta. Na seminarju bomo predstavili pravni vidik napotitve delavcev na delo v tujino, v katerem bo poudarek na nacionalnih in mednarodnih pravilih, ki morajo biti upoštevana pri napotitvi delavcev na delo v tujino. Izpostavili bomo tudi evropska pravila glede obveznih socialnih zavarovanj (Uredbi (ES) št. 883/2004 in 987/2009) in razlikovanje med 12. in 13. členom Uredbe (ES) št. 883/2004. Predstavljen bo postopek pridobitve A1 potrdila in vpliv novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev, kako je z obdavčitvijo s poudarkom na spremembah ZDoh-2. Posvetili se bomo tudi obračunu plače napotenemu delavcu, in sicer na ugotavljanje davčne osnove in povračila stroškov poveznih z delom, s praktičnimi primeri.

Prijava do 18. januarja vam omogoča do 30 % popusta.

V januarju najavljamo tudi teme:

29. januarja 2019 – Skupek novosti MRSP

Na seminarju se bomo posvetili pomembnejšim zdajšnjim Mednarodnim standardom računovodskega poročanja (MSRP), ki jim je treba posvečati največ pozornosti. Pregledali bomo tusi že sprejete novosti ter kateri novi MSRP nas čakajo v bližnji prihodnosti.

Prijava do 22. januarja vam omogoča do 30 % popusta.

Za dodatne informacije lahko pišete Kristini Žgur na kristina.zgur@finance.si

31.1.2019: Zaključevanje bilanc 2018 s knjiženji

Izkaz stanja je temeljni računovodski izkaz stanja sredstev in obveznosti do njihovih virov v določenem trenutku. Se sprašujete, na kaj vse morate biti pozorni pri zaključevanju poslovnega leta, kaj in kako vključiti v bilanco, kako knjižiti? Na seminarju si bomo pogledali nekaj konkretnih primerov bilanc in knjiženj ter odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Prijava do 23. januarja vam omogoča do 30 % popusta.

Za dodatne informacije lahko pišete Kristini Žgur na kristina.zgur@finance.si