Iz majhnega (z)raste veliko. Predstavite svojo rast na osrednjem marketinškem dogodku leta, 24. SMK!

 

Več iz teme.

Obveščaj me o novih člankih:  
Slovenska...   dodaj
Primož Hvala dodaj
 
Čas branja: 2 min
09.01.2019  14:13  Dopolnjeno: 09.01.2019 14:30
Tudi letos iščemo primere izjemnih marketinških praks, ki si upajo izstopati. Če želite svojo dobro prakso deliti na 24. SMK, vas vabimo, da oddate prispevek do četrtka, 31. januarja 2019.
Iz majhnega (z)raste veliko. Predstavite svojo rast na osrednjem marketinškem dogodku leta, 24. SMK!
Foto: Shutterstock

Obveščaj me o novih člankih:  

Obvladajte svojo rast

Rast je za ljudi od nekdaj privlačna. Otroci želijo biti večji. Športniki želijo napredovati. Hitreje, višje, močneje. Če nekaj ne raste, je za marsikoga že čudno, slabo. V poslu se zahteva po rasti še stopnjuje. Rast, rast in pogosto samo rast. Iz leta v leto. 10 odstotkov, 20 odstotkov, 100 odstotkov ni več dovolj, potrebna je še večja rast.

S primeri želimo odkriti ozadja, glavne dejavnike, koncepte in filozofijo primerov uspešne, stabilne in vzdržne rasti. Tudi primere velike rasti. Kaj je bilo v ozadju? Kakšno vlogo je odigral marketing in kako? Kakšna je vloga strategije in kakšna kulture podjetja pri doseganju rasti? Kako in o čem mora danes razmišljati marketingar, da bi svoji znamki, podjetju zagotavljal rast? Ali smo se kaj naučili o rasti znamk v zadnji recesiji?

Program SMK je vedno odprt za tiste, ki menijo, da imajo kaj posebnega pokazati domači marketinški javnosti.

Tudi letos iščemo primere izjemnih marketinških praks, ki si upajo stopati iz povprečja. Lahko ste veliko ali malo podjetje, mlado ali starejše, z eno znamko ali več znamkami, iz katerekoli industrije. Samo da se najdete v enem od spodnjih področij in imate dobre poslovne oziroma marketinške rezultate.

Letos iščemo predvsem primere na teh področjih:

  • poslovna oziroma marketinška strategija za rast,
  • kultura in organizacija za rast,
  • inovacije, razvoj izdelkov oziroma uporabniške izkušnje za rast,
  • kako smo rasli na podlagi cenovno-portfeljsko-segmentnih odločitev,
  • umetna inteligenca in tehnologija v funkciji rasti,
  • globalna rast,
  • karierna rast marketingarja, graditev položaja v lastnem podjetju,
  • podjetniška rast oziroma podjetniške zgodbe o rasti,
  • primeri rasti v B2B-okolju,
  • kako smo se rešili iz težav/zaostrenih razmer/recesije.

Tudi letos bo en sklop namenjen zelo praktičnim, enostavnim marketinškim aktivnostim, ki so prinesle hiter učinek in jih lahko vsakdo uporabi dan po konferenci. Imenujemo jih MARKETING V AKCIJI. Iščemo primere preprostih marketinških akcij, ki so prinesle večjo zvestobo, večji zaslužek, novo ciljno skupino ali novo ponudbo … Vezani so lahko na raziskovanje porabnikov, prodajne akcije, uporabo novih tehnologij, aktivnosti digitalnega marketinga.

Če se najdete v enem od področij ...

in želite svojo dobro prakso predstaviti na 24. SMK, nam sporočite, o čem bi lahko govorili in zakaj je vaš primer vreden javne predstavitve, na e-naslov predsednika programskega sveta Primoža Hvale (primoz.hvala@hsconsulting.si). Dopišite še svojo telefonsko številko, da vas lahko pokličemo za kratek dodaten pogovor.

Oglejte si tudi, kako smo se imeli lani!